Anne Blaauwgeers in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

EK dames 2017

Druk oefenprogramma voor Koninkrijksteam

Druk oefenprogramma voor Koninkrijksteam

Anne Blaauwgeers in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Anne Blaauwgeers in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © Rob Jelsma

In de voorbereiding op het Europees kampioenschap in juli van dit jaar reist het Nederlands Koninkrijksteam de komende weken door heel Nederland. In totaal worden in zeven weken tijd nog negen oefenwedstrijden gespeeld tegen clubs uit onder meer de Golden League en de Silver League.

Het Nederlands Koninkrijksteam neemt van zondag 25 juni tot en met zaterdag 1 juli deel aan de twintigste editie van het Europees kampioenschap. In het Italiaanse Bollate gaat Oranje proberen de Europese titel terug te veroveren, die de ploeg twee jaar geleden in Rosmalen verloor aan de Italiaanse softbalsters. In de finale ging het Koninkrijksteam in 2015 met 1-2 ten onder. Op 25 juli opent het Koninkrijksteam het EK om 11.15 uur met een wedstrijd tegen Griekenland.

Inmiddels is de selectie onder leiding van bondscoach Juni Francisca begonnen met de voorbereiding op het EK. Door de financiële ondersteuning van sportkoepel NOC*NSF traint het Koninkrijksteam sinds februari 2017 vier dagen in de week. Naast de trainingen worden dit voorjaar ook oefenwedstrijden gespeeld tegen samengestelde teams van heren en dames. De eerste tegenstander was vorige week woensdag al landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem.

Eerste oefenduel

Het eerstvolgende oefenduel staat op het programma voor morgenavond. In Amersfoort treft Oranje de softbalploeg van Quick Amersfoort. Hierna volgen nog wedstrijden tegen onder meer Alcmaria Victrix, DSS, Tex Town Tigers, Roef!, Olympia Haarlem, en Terrasvogels. Alle wedstrijden vinden plaats op woensdagavond om 19.30 uur. In aanloop naar het duel wordt vanaf 16.30 uur op de wedstrijdlocatie een centrale training gehouden.

Daarnaast speelt het Nederlands Koninkrijksteam op maandag 29 mei en maandag 5 juni oefenwedstrijden tegen het Talent Team Holland. Deze wedstrijden worden gespeeld in Hoofddorp en starten om 19.45 uur.

Volledige programma:
Woensdag 26 april: Quick Amersfoort – Nederlands Koninkrijksteam (Amersfoort)
Woensdag 3 mei: Alcmaria Victrix – Nederlands Koninkrijksteam (Alkmaar)
Woensdag 10 mei: DSS – Nederlands Koninkrijksteam (Haarlem)
Woensdag 17 mei: Tex Town Tigers – Nederlands Koninkrijksteam (Enschede)
Woensdag 24 mei: Roef! – Nederlands Koninkrijksteam (Moergestel)
Maandag 29 mei: Talent Team Holland – Nederlands Koninkrijksteam (Hoofddorp)
Woensdag 31 mei: Olympia Haarlem – Nederlands Koninkrijksteam (Haarlem)
Maandag 5 juni: Talent Team Holland – Nederlands Koninkrijksteam (Hoofddorp)
Woensdag 7 juni: Terrasvogels – Nederlands Koninkrijksteam (Santpoort-Zuid)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017