Honkbal

Koninkrijksteam wint Publieksprijs Telesport

Koninkrijksteam wint Publieksprijs Telesport

De uitstekende prestaties van Team Kingdom of the Netherlands zijn niet onopgevallen gebleven in Nederland (Foto: Henk Seppen)

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands hebben in maart tijdens de World Baseball Classic zeer goed gepresteerd. De vierde plaats op het WK Honkbal waaraan ook alle spelers uit de Major League Baseball deel mogen nemen is bij de Nederlandse sportfans niet onopgemerkt gebleven. De lezers van Telesport, de sportkatern van De Telegraaf, hebben de honkballers beloond met de Publieksprijs van maart voor de mooiste sportprestatie van de maand.

Liefst 34% van de lezers koos voor het Koninkrijksteam, dat tijdens de World Baseball Classic grote honkballanden als Zuid-Korea, Chinese Taipei en Cuba versloeg en in de halve finale pas in de verlenging haar meerdere moest erkennen in een ander groot honkballand: Puerto Rico. In deze verkiezing bleef de ploeg van bondscoach Hensley Meulens knap een aantal zeer bekende schaatsers voor: Sven Kramer en Ireen Wüst werden wereldkampioen allround en kregen respectievelijk 25 en 10 procent van de stemmen.

Op de tweede plaats (31%) eindigden de mannen shorttrack relay ploeg, die eveneens wereldkampioen werden. Deze uitverkiezing is dus wederom een prachtig voorbeeld van de exposure die de mannen van het Koninkrijksteam aan de sport hebben gegeven met hun prachtige prestaties. Met de zeer knappe halve finale plaats werden wereldkampioenen in het schaatsen, één van de sporten die vooral qua exposure in Nederland gigantisch zijn, achter zich gelaten in een populariteitsverkiezing.

Meest aansprekende sportmoment van het jaar?
Aan het eind van het jaar mogen de lezers van Telesport uit de twaalf maandwinnaars kiezen welke sporter of sportploeg het meest aansprekende sportmoment van het jaar op zijn naam mag schrijven. Ondertussen zullen de KNBSB en haar verenigingen alles op alles zetten om deze prachtige seizoensstart een passend vervolg te geven met een groei in leden en bovendien meer bezoekers bij de wedstrijden in de Hoofdklasse en Golden League.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal