Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem zet competitie naar hun hand

FysioExpert Olympia Haarlem zet competitie naar hun hand

Olympia bleef ook dit weekend ongeslagen (Foto: Facebook pagina Terrrasvogels Dames 1)


De derde speelronde van de reguliere competitie bracht afgelopen weekend voor FysioExpert Olympia Haarlem de kans om een ongeslagen winstreeks in stand te houden en de eerste plek in de competitie stevig vast te pakken. Tegenstander Terrasvogels had tot nu toe pas één partij hoeven laten schieten tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem en hoopt bij hun bezoek in Haarlem punten te kunnen scoren. Ook dit weekend blijft de controle echter bij de Haarlemse ploeg, die ook in deze dubbel beide wedstrijden weet te pakken (3-0 , 3-2).

Wedstrijd één wordt gestart met Terrasvogels aan slag en Ellen Roberts voor Olympia op de pitcherplaat. Die had duidelijk geen last van eventuele moeheid na afgelopen Koningsdag, want ze wist voor haar team 11 strike-outs te gooien deze pot en stond slechts vier hits toe waarvan Terrasvogels er geen wist te verzilveren.

Moeite in het slagperk

Aan slag heeft Olympia Haarlem het zelf ook niet makkelijk, ondanks dat ze de ballen van pitchers Danielle Bonnet en Claudia Volkmann wel weten te raken. Terrasvogels heeft met goede acties in het veld de power om punten te voorkomen. Zo weet Rhowan Stuart als verrassende catcher samen met short stop Lizzie Clarijs een steal van Eva Voortman te voorkomen in de tweede inning.
De enige punten van de wedstrijd vallen allemaal in de sterke vierde inning van FysioExpert Olympia Haarlem. Honkslagen van Dinet Oosting en Eva Voortman worden dankzij dubbels van Rachel van Veen (1RBI) en Tomoko Goda (2RBI) omgezet in de eerste en enige drie punten. De eerste wedstrijd eindigt zo na zeven innings in 3-0.

Nek aan nek tot aan het einde

De punten vallen al snel in de tweede wedstrijd, maar ook in deze pot worden er geen monsterscores neergezet. Een nek aan nek strijd ontstaat met een score die nooit meer dan 1 punt uit elkaar ligt. Olympia Haarlem start de tweede helft van de vierde inning op een 2-2 score, maar weet hier dankzij een triple van Shareday Christina het winnende laatste punt te scoren dankzij het binnenkomen van Dinet Oosting voor de 3-2 eindstand.

FysioExpert Olympia Haarlem verzekert zich op deze manier van een vliegende start in de competitie door ongeslagen hun eerste acht wedstrijden door te komen. Terrasvogels moet met de twee verliezen een vijfde plek in de lijst accepteren, al zijn hier slechts zes wedstrijden gespeeld (3 gewonnen, 3 verloren).

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League