Jurickson Profar in actie tijdens de World Baseball Classic.

Honkbal

Jurickson Profar terug naar Minor League

Jurickson Profar terug naar Minor League

Jurickson Profar in actie tijdens de World Baseball Classic.

Jurickson Profar in actie tijdens de World Baseball Classic.
Foto: © Henk Seppen

Jurickson Profar is door Texas Rangers teruggezet naar het Tiple A-team Round Rock Express. De 24-jarige international wist in de eerste maand van de competitie niet voldoende indruk te maken en moet nu zijn plek in de hoofdmacht opgeven aan nieuwkomer Pete Kozma. Die was juist bij New York Yankees op een zijspoor terechtgekomen door Didi Gregorius.

Jurickson Profar maakte in 2016 na een twee jaar afwezigheid door blessureleed zijn rentree in de Major League. De talentvolle korte stop slaagde er hierna echter geen enkel moment in om een vaste rol in het team van Texas Rangers te bemachtigen. Mede hierdoor werd hij vorig jaar al uitgetest als eerste honkman en dit jaar, met behulp van het Nederlands Koninkrijksteam, zelfs als buitenvelder.

Tijdens de World Baseball Classic had Profar daarbij in vedette Andruw Jones een goede mentor. Toch bleek het niet voldoende. Ook als buitenvelder is Profar er bij Texas Rangers niet in geslaagd een vaste basisplaats te verdienen. Met name ook doordat zijn aanvallende kwaliteiten achterbleven. In zijn eerste vijftien wedstrijden kwam Profar dit seizoen niet verder dan vijf honkslagen (.135). Zijn slaggemiddelde sinds 1 augustus 2016 is zelfs .140.

Drijvende krachten

Gisteren werd door Texas Rangers bovendien de 29-jarige binnenvelder Pete Kozma overgenomen van New York Yankees. Kozma was even daarvoor van het roster van de club uit New York gehaald om ruimte te maken voor de van een blessure teruggekeerde Didi Gregorius. De terugkeer in de Majors van de ene international heeft er nu gezorgd voor het vertrek van een andere. Om ruimte vrij te maken op het roster heeft Texas Rangers gisteren besloten Profar terug te sturen naar de Minor League, waar hij in dienst van het Triple A-team Round Rock Express door elke dag te kunnen spelen meer slagbeurten moet gaan maken.

Tijdens de World Baseball Classic was Jurickson Profar nog één van de drijvende krachten voor het Nederlands Koninkrijksteam. Als midvelder kwam Profar tot dertien hits (.516) en scoorde hij zes punten.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal