Golden League

Roef! doet goede zaken bij Talent Team Holland

Roef! doet goede zaken bij Talent Team Holland


Roef!, nieuwkomer in de Golden League, wist op zaterdag dit weekend al hun tweede winst binnen te slepen door in Haarlem Oolders Omaco Sparks weg te zetten met 5-0. De ploeg blijkt snel te leren, want ook in hun tweede dubbel van het weekend is de Moergestelse ploeg overtuigend. Talent Team Holland wist als bezoekende partij nog geen wedstrijd te winnen in de reguliere competitie. Ook dit weekend keerden ze huiswaarts zonder punten (7-0 , 8-1).

Roef! begint in de eerste wedstrijd nog langzaamaan met een 1-0 voorsprong dankzij een punt van Wies Ligtvoet (die hiervoor wel geraakt moest worden door TTH pitcher Nicole Eijl). Dan worden ze in Moergestel pas wakker, en slepen ze in de vijfde inning nog vijf extra punten binnen. Dit is deels te wijden aan goede honkslagen, maar ook dankzij veldfouten aan de kant van Talent Team Holland. De 7-0 overwinning voorspelt veel goeds voor de rest van de middag in Moergestel.

Wisselend succes bij de pitchers
Marjolein Merkx start in de vierde wedstrijd van het weekend op de pitcherplaat voor Roef!. Zij heeft echter moeite met Talent Team Holland, die goed slaan in deze tweede pot. Sterk werk in het veld maakt alsnog de nullen en voorkomt dat TTH hun honkslagen kan uitbouwen naar een voorsprong. In de vierde inning wordt Merkx afgelost door Judith van den Berg, die verdere schade effectief weet te voorkomen.

Zelf is Roef! meer succesvol aan slag. Ze starten de eerste inning direct met een 4-0 score dankzij punten van Los, Donkers, van Knegsel en van Alebeek. De overwinning komt al direct in zicht, en Roef! zet daar direct op door. De wedstrijd wordt op 8-1 afgesloten voor een succesvol weekend voor de nieuwe ploeg.

Roef! vindt zichzelf na drie speelrondes nu op een derde plek in het klassement met vier winst en vier verliespartijen. Talent Team Holland wint ook nu geen wedstrijden en staat met zes verliezen op de laatste plaats.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League