Golden League

Roef! en Oolders Omaco Sparks Haarlem delen de punten

Roef! en Oolders Omaco Sparks Haarlem delen de punten

Nieuwkomer Roef! maakte het de titelverdediger uit Haarlem nog knap lastig
(Foto: Fred Versluis)


De eerste twee speelrondes betekenden voor Oolders Omaco Sparks Haarlem vier winstpartijen en 2 verloren potten. Hieraan werden dit weekend in twee dubbels nog drie overwinningen toegevoegd. Zaterdag startte voor Oolders Omaco Sparks Haarlem op goede voet, nadat gasten Roef! uit Moergestel konden worden weggezet met een 7-0 score. De tweede wedstrijd tegen de Moergestelse ploeg vormde echter het ene verlies van dit weekend en betekende meteen de tweede winst voor Roef! in de reguliere competitie van de Golden League.


Sparks Haarlem laat in de eerste wedstrijd direct zien er zin in te hebben door Roef! zonder punten terug te sturen naar de bank in de eerste inning, om er vervolgens zelf wel vier te scoren. Hier voegen ze twee innings later nog drie extra punten aan toe, waardoor de eindstand in vier innings bepaald wordt op een 7-0 score.

Verpletterd in de vierde inning

Roef! weet zich echter effectief te herpakken in de middag. De beiden partijen starten in een wedstrijd die tot de vierde inning geen punten brengt, waarna Roef! overdondert in de eerste helft van de vierde inning. Rebecca Soumeru heeft het als pitcher voor Sparks Haarlem zwaar en moet toezien hoe Manon van Alebeek en Eva van Knegsel op vier wijd gratis hun honk bereiken. Dit wordt gevolgd door dubbels van Los (RBI) en Mikayla Endicott (2 RBI) waarna nog een hit van Sophie Verdaasdonk (1 RBI) betekent dat Soumeru plaats moet maken voor Monica Perry op de plaat.
Die kan echter niet voorkomen dat ook Verdaasdonk binnenkomt dankzij een succesvolle bunt van Wies Ligtvoet. De 0-5 score wordt de rest van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven door Roef! die zo hun tweede overwinning in de Golden League mogen laten bijschrijven.

Beiden ploegen speelden op de zondag nogmaals twee wedstrijden. Oolders Omaco Sparks had ook tegen Tex Town Tigers opnieuw moeite en Roef! gaf de winst op Sparks een mooi vervolg in de dubbel tegen Talent Team Holland.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League