Golden League

Tex Town Tigers zet DSS onderaan

Tex Town Tigers zet DSS onderaan

Tex Town Tigers pakte zaterdag twee overwinningen op DSS (Foto: Fred Versluis)


Tex Town Tigers ontving afgelopen weekend DSS op haar thuisbasis in Enschede. Beide ploegen waren nog weinig succesvol in de eerste twee speelrondes van de Golden League. Tex Town Tigers wist in hun eerste vier wedstrijden slechts éénmaal te winnen. Herkenbaar voor DSS, die ook slecht één winst wist te behalen in hun eerste twee dubbels. Thuisploeg Tex Town Tigers sluit echter dit speelweekend vrolijk af door hun beide wedstrijden succesvol binnen te trekken en DSS met hun vierde en vijfde verlies naar huis te sturen (2-1 , 9-2).

Een magere voorsprong van één punt blijkt voor Tex Town Tigers voldoende te zijn om de overwinning binnen te trekken. De Tukkers kwamen in de tweede inning op een 1-0 voorsprong. Daar waar DSS nog wel een gelijkmakend punt weet te maken in de eerste helft van de zevende inning, kan Lindsey Meadows voor TTT het winnende punt maken na een eigen honkslag, hard rennen en een honkslag van Aafje van Baal. De eindscore van 2-1 betekent daarmee de tweede overwinning voor de Tex Town Tigers.

Overtuigend optreden

Gesterkt door de winst is TTT in de tweede match een stuk overtuigender aan slag. Elf honkslagen worden er uiteindelijk genoteerd, waarvan de ploeg er voldoende weet te verzilveren om ook hier de overwinning op de thuisbasis te houden. DSS kan, ondanks dat ook aan deze kant genoeg geslagen wordt, de punten niet tijdig binnen lopen om de 9-2 eindscore te voorkomen.

De twee overwinningen betekenen dat Tex Town Tigers (vier uit acht) kan rekenen op een vierde plek in het klassement na het derde speelweekend. DSS (één uit zes) kan nog net Talent Team Holland onder zich houden, maar staat na het weekend op de een na laatste plek van het klassement.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League