Golden League

Tex Town Tigers snoepen Sparks Haarlem opnieuw punten af

Tex Town Tigers snoepen Sparks Haarlem opnieuw punten af

Bij titelverdediger Sparks wordt nog genoeg gelachen ondanks de moeizame competitiestart
(Foto: Fred Versluis)


Het was een zwaar weekend voor de Tex Town Tigers en Oolders Omaco Sparks Haarlem die beiden vier wedstrijden moesten spelen in een spanne van twee dagen. De Tex Town Tigers deden op zaterdag goede zaken tegen DSS met twee keer winst, terwijl Sparks in hun dubbel tegen Roef! eenmaal wist te winnen, en bij de tweede wedstrijd winst uit handen moest geven. Oolders Omaco Sparks Haarlem lieten zich echter door de wisselvallige resultaten niet afleiden en pakten zondag thuis nogmaals een winst (3-2 , 3-4).

Pot één lijkt lang in het voordeel van de Tex Town Tigers uit te gaan pakken. Ze starten de tweede inning met een homerun van Laura Wissink, waarna Lindsey Meadows (walk) thuis kan worden gebracht op een mooie tweehonkslag van Aafje van Baal. Pas in de tweede helft van de zevende inning slaat Sparks Haarlem terug. Lindsey Meadows pitchte de hele wedstrijd sterk voor de Tex Town Tigers maar blijkt opeens mooie ballen te gooien. Hierdoor weet Sparks de benodigde drie punten binnen te slepen om zich te verzekeren van winst.

Perfecte double play
In de tweede wedstrijd weet Sparks Haarlem de goede moed niet vast te houden ondanks een initiële voorsprong door Jenny Kinburn die teamgenoot Kehli Washington binnenslaat. De tweede inning biedt Tex Town Tigers de kans om drie punten te scoren en deze voorsprong houdt TTT nipt vast tot aan de eindstreep. Oolders Omaco Sparks Haarlem doet in de zesde inning nog wel een gooi door terug te komen tot 3-4, maar kan in de laatste inning dankzij een double play van TTT geen punten meer scoren.

Sparks Haarlem brengt zichzelf zo na tien gespeelde wedstrijden (zes gewonnen, vier verloren) op de tweede plek in de competitie achter het ongeslagen FysioExpert Olympia Haarlem, terwijl Tex Town Tigers genoegen moet nemen met de vierde plaats in de stand.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League