Honkbal

MLB Report: Didi is terug!

MLB Report: Didi is terug!


Marco Post schrijft voor SportAmerika en houdt wekelijks de prestaties van de helden uit ons Koninkrijk in de Major League Baseball in de gaten. In deze terugkerende reeks somt hij statistieken en highlights van onze helden op en bespreekt hij het laatste nieuws rondom de toppers in de MLB, zoals bijvoorbeeld geruchten over transacties (trades en contracten) en blessurenieuws.

Week 4 (maandag 24 april t/m zondag 30 april 2017)

Knipsel

Michael Baumann van The Ringer schreef afgelopen week een ode aan de verdediger Andrelton Simmons. In een tijdperk waarin shortstops defense koppelen met power aan slag (zie Carlos Correa, Francisco Lindor) is Simmons een glove-first throwback. Zie zijn running catch tegen de Oakland A’s of zijn krachtige arm (95 mph in college). Het leuke is dat Simba zich voorlopig ook aanvallend kan meten met Correa (.233 slaggemiddelde, 86 wRC+) en Lindor (.309 slaggemiddelde, 175 wRC+).

 

Knipsel

Jonathan Schoop begint uit te groeien tot een zeer waardevolle slagman voor de Baltimore Orioles. De 25-jarige tweede honkman heeft zijn strikeout-percentage omlaag gebracht naar 16,9 procent (21,2 procent in 2016) en heeft van alles Dutchies de meeste homeruns (5), binnengeslagen punten (16) en hoogste wRC+ (134). Schoop ging 4-uit-10 met een solo homerun tegen de Tampa Bay Rays en 3-uit-12 tegen de New York Yankees, waaronder een RBI-double en een two-run single.

 

Knipsel

De San Francisco Giants en Philadelphia Phillies hadden geen antwoord op Kenley Jansen: 3.2 IP, 3 H, 0 ER, 0 BB, 9 SO. Tegen de aartsrivaal uit San Francisco nestelde de 29-jarige closer van de Los Angeles Dodgers zich knap uit de problemen met een strikeout en pakte hij later een 4-out save.

 

Knipsel

Een mindere serie tegen de New York Yankees (1-uit-7) wisselde Xander Bogaerts af met een goede serie tegen de Chicago Cubs (3-uit-9). De 24-jarige shortstop van de Boston Red Sox noteerde zijn eerste triple van het seizoen en hij beroofde Kyle Schwarber van een honkslag. Het is nu nog wachten op de eerste homerun (21 in 2016).

 

Knipsel

Na bijna een maand blessureleed keerde Didi Gregorius terug in de lineup van de New York Yankees. In zijn eerste slagbeurt ramde hij direct een double naar het rechtsveld. Welcome Back, Didi! Het succes van de Baby Bombers heeft ook Gregorius gegrepen. In zijn eerste drie wedstrijden verzamelde hij al zeven honkslagen (7-uit-15) inclusief een gelijkmakende two-run single tegen de Baltimore Orioles. Verdedigend lijkt het ook alsof Gregorius nooit is weggeweest. Zie hier en hier.

 

Knipsel

Een domper voor Jurickson Profar nu hij door de Texas Rangers is teruggezet naar de Minor League (Triple-A Round Rock Express).

* slashline (slaggemiddelde, on-base percentage, slugging percentage), wRC+ (Weighted Runs Created Plus), DRS (Defensive Runs Saved), FIP (Fielding Independent Pitching), K/9 (Strikeouts Per 9 Innings), WHIP (Walks plus Hits per Innings Pitched).

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal