Dinet Oosting aan slag tijdens de Homerun Derby.

Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem behoudt de troon met verve

FysioExpert Olympia Haarlem behoudt de troon met verve

Dinet Oosting aan slag tijdens de Homerun Derby.

Dinet Oosting (hier aan slag tijdens de Homerun Derby van 2016) sloeg zaterdag een homerun tegen Roef!.
Foto: © A HREF=”http://www.robjelsma.nl” target=”_blank”>Rob Jelsma

FysioExpert Olympia Haarlem nam dit seizoen al een vliegende start door hun eerste acht wedstrijden ongeslagen door te komen. Dit weekend kwam de Haarlemse ploeg uit tegen het verrassende Roef! die tot nu toe ook geen slechte zaken deed als nieuwkomer in de Golden League, met vier uit acht gewonnen wedstrijden. Toch bleek in Moergestel FysioExpert Olympia Haarlem echt nog een maatje te groot te zijn voor het jonge Roef!. Ook hier bleven ze ongeslagen en voegden ze nog twee overtuigende scores toe aan hun winstreeks (2-10, 2-10).

De eerste wedstrijd van de dag laat vooral rechtsvelder Jessie van Aalst stralen in het slagperk voor de Haarlemse dames. Dankzij een mooie single en een triple (4 RBI) loopt de score al snel op voor Olympia Haarlem naar een voorsprong die tot aan het einde kan worden vastgehouden. Toch staat het veld van Roef! waar het moet staan en worden twee innings afgesloten met drie dames die direct weer terug naar de bank mogen.

Roef! beperkt schade

Daar waar de tweede wedstrijd een afstraffing lijkt te worden nadat FysioExpert Olympia Haarlem in de tweede inning direct 10 punten maakt na een initiële homerun van Dinet Oosting (RBI) blijkt dit uiteindelijk mee te vallen. De verdere wedstrijd weet Roef! alles dicht te houden en de schade te beperken tot dezelfde score als pot 1 – 2-10.

Zo behoudt FysioExpert Olympia Haarlem met verve de verdiende eerste plek, terwijl Roef! zichzelf ziet zakken naar de vijfde plek in het klassement.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League