Golden League

Sparks in Haarlemse derby twee keer te sterk voor DSS

Sparks in Haarlemse derby twee keer te sterk voor DSS

Lachende gezichten bij Oolders Omaco Sparks Haarlem na de eerste dubbele winst van het seizoen
(Foto: Fred Versluis)

Het leek een weekend te worden van herhaalde scores in de Golden League. FysioExpert Olympia Haarlem nam vanuit Moergestel twee keer een 2-10 overwinning mee bij Roef!, terwijl Oolders Omaco Sparks Haarlem triomfeerde over DSS met een dubbele 5-4 score. Dit was weinig verrassend, aangezien DSS pas één wedstrijd wist binnen te trekken de afgelopen weken terwijl Oolders Omaco Sparks Haarlem met 6 gewonnen wedstrijden sterk uit de startblokken was.

Morgan Sampson zette bezoekende ploeg DSS in de eerste inning nog op voorsprong door met een dubbel Noa Brand te dwingen een sprintje te trekken voor het eerste punt. Maxime van Dalen trok echter voor Sparks direct hierna de score weer recht met een eigen dubbel.

Beter laat dan nooit
Toch bouwt DSS langzaam uit naar een 3-4 voorsprong, die pas in de tweede helft van de zevende inning wordt omgebouwd naar winst voor Oolders Omaco Sparks Haarlem. Dan wordt Anne Blaauwgeers ingezet als pinchhitter voor Onaïsha Franka, om die titel meteen meer dan waar te maken met een triple in het linksveld die de winnende twee punten met zich meebrengt voor een 5-4 score.

Vroege voorsprong
Oolders Omaco Sparks Haarlem laat het in wedstrijd twee niet meer zo nauw komen en pakt in de tweede inning meteen een voorsprong van drie punten. Ondanks dat DSS hard hun best doet om Karin Tuk buitenspel te houden door haar eenmaal vier wijd te geven en eenmaal te raken, weet ze de gratis honken toch om te bouwen naar punten voor haar ploeg. Ook hier eindigt de wedstrijd in een 5-4 score voor Oolders Omaco Sparks Haarlem die hiermee op de tweede plaats aansluiten achter plaatsgenoot FysioExpert Olympia Haarlem. DSS behoudt de een na laatste plaats van het klassement boven TTH, maar zal zichzelf toch bij elkaar moeten gaan rapen voor de komende wedstrijden.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League