Golden League

Terrasvogels en Tex Town Tigers delen de punten

Terrasvogels en Tex Town Tigers delen de punten

Ella Krommendijk (Terrasvogels) ontwijkt de tikactie van korte stop Myrthe Smid (TTT) en steelt het tweede honk
(Foto: Facebook Pagina Terrasvogels Dames 1)

Santpoort-Zuid was dit weekend het strijdperk voor middenmoters Terrasvogels en Tex Town Tigers.  Beide ploegen doorstonden de eerste rondes van de reguliere competitie met wisselende resultaten, waarbij winst en verlies elkaar vaak nauw afwisselden. Dit weekend zou uiteindelijk prima in dat rijtje blijken te passen met een nipte winst voor Tex Town Tigers, gevolgd door een nipte winst voor thuisspelend Terrasvogels (2-3 , 8-7).

In een wedstrijd die duurde tot in de achtste inning maakten de pitchers van beide ploegen het hun tegenstanders erg moeilijk in de eerste pot van de zaterdag. Zowel Lindsey Meadows voor Terrasvogels als Daniëlle Bonnet voor TTT maakten de volledige acht inningen vol op de plaat met een fiks aantal strikeouts (8 voor Meadows, 7 voor Bonnet).

Late beslissing
Punten vielen er amper, en pas in de gelijkmakende slagbeurt van de achtste inning valt de beslissing wanneer Terrasvogels niet de benodigde punten weet te maken om de 1-3 achterstand om te turnen naar een overwinning. Kelly Koeman weet de score nog naar 2-3 te brengen na een dubbel van ploeggenoot Sanne Korpel. Lindsey Meadows weet voor Tex Town Tigers daarna een grondbal van Soclaina van Gurp effectief om te zetten naar de laatste nul – om zo de eindstand op 2-3 te zetten.

Snelle comeback
De verloren wedstrijd bleek geen impact te hebben op het doorzettingsvermogen van Terrasvogels, die de tweede wedstrijd ijzersterk begonnen. In de eerste twee innings werd de score uitgebouwd naar een 4-0 voorsprong, zonder dat TTT zich wist vast te bijten. Pas in de derde en vierde inning komt de ploeg met een antwoord en weet het team uit Enschede zichzelf naar een 5-7 voorsprong te spelen. Maar haastige spoed is zelden goed – en Terrasvogels weet in de volgende slagbeurten steeds een broodnodig puntje te sprokkelen. Ella Krommendijk scoort uiteindelijk na een double en hard rennen het winnende punt en brengt daarmee de eindstand van 8-7 op het scorebord.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League