Golden League

DSS kan ook Terrasvogels niet aan

DSS kan ook Terrasvogels niet aan

Terrasvogels pakte vier belangrijke punten tegen DSS
Foto: Facebook Terrasvogels

Het moge duidelijk zijn dat DSS hun weg in de competitie nog niet hebben gevonden. Nog geen één keer wist de Haarlemse ploeg een overwinning bij te schrijven – en ook dit weekend bracht daarin geen verandering. Terrasvogels kwam op bezoek bij de ploeg op de een na laatste plek van de competitie en kon tweemaal een nipte overwinning meenemen in wedstrijden waarin elk punt hard bevochten werd (0-1, 2-4).

Magere score

Het eerste en enige punt van de eerste wedstrijd werd gescoord door Terrasvogels in een chaotische play waarbij eerste slagvrouw Katharina Szalay binnen weet te komen na een bunt dankzij fouten van de eerste honkvrouw en rechtsveld bij DSS. Hierna volgenden zeven innings waarin beide ploegen amper de honken wisten te bereiken en niemand meer echt in scoringspositie kon komen. De score van 0-1 tekent dus het zoveelste verlies voor DSS.

Szalay weer succesvol

Het kunstje lijkt ook in de tweede wedstrijd herhaald te worden wanneer Katharina Szalay een triple slaat en scoort op een foute aangooi. Ditmaal voegt Terrasvogels er wel nog drie punten aan toe voordat de verdere wedstrijd weer puntvrij lijkt te blijven. Pas einde van de zesde inning formuleert DSS een antwoord in de vorm van twee punten van de hand van Morgan Sampson en Lisa Waasdorp, maar het mag niet baten. Ook deze wedstrijd eindigt in een verlies op 2-4.

Zo stijgt Terrasvogels naar de tweede plaats in de Golden League, terwijl DSS nog steeds alleen TTH onder zich weet te houden, al heeft Talent Team Holland slechts acht wedstrijden gespeeld, en kan daar nog van alles gebeuren.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League