Golden League

Wederom dubbele winst voor FysioExpert Olympia Haarlem

Wederom dubbele winst voor FysioExpert Olympia Haarlem

Dubbele winst voor FysioExpert Olympia tegen de stadsgenoot en huidig landskampioen
Foto: Fred Versluis

Inmiddels is het de vraag binnen de Golden League welke ploeg erin gaat slagen om FysioExpert Olympia Haarlem de eerste klap toe te brengen in een ongeslagen reeks wedstrijden. Deze week was het de beurt aan Oolders Omaco Sparks Haarlem om een poging te wagen. De plaatsgenoten hebben het elkaar erg moeilijk gemaakt, maar ook nu weer kwam FysioExpert Olympia Haarlem als winnaar uit de bus. Ze hielden met 5-4 en 6-5 nipt de voorsprong die ze nodig hadden voor nog twee overwinningen.

Oosting redt de eerste wedstrijd

De dag start met een nek-aan-nek race die pas in de vijfde inning wordt beslecht door Olympia Haarlem. De score bleef gelijk oplopen totdat Dinet Oosting in de zesde inning haar titel als koningin van de homeruns weer eens waarmaakt (3 RBI’s). De punten trekken Olympia Haarlem over de streep, en Sparks Haarlem weet het niet meer tijdig goed te maken.

Comeback in de laatste inning

Het wordt allemaal toch wel erg spannend in de tweede wedstrijd, waarin Sparks Haarlem lang op het oorlogspad blijft. Even lijkt het erop dat de eerste verliespartij voor Olympia Haarlem een feit gaat zijn, zeker nadat Sparks Haarlem het kunstje van Olympia uit de eerste wedstrijd herhaalt en drie punten laat noteren. De laatste inning start op een 3-5 achterstand. Deze wordt snel ingelopen na een homerun van Mariëlle Vleugels (2 RBI’s) en wordt afgemaakt dankzij een laatste punt van Dinet Oosting.

De 6-5 score brengt met de hakken over de sloot de twaalfde overwinning voor koploper FysioExpert Olympia Haarlem, terwijl Oolders Omaco Sparks Haarlem ook Terrasvogels nu boven zich moeten dulden vanaf hun derde plek in het klassement.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League