Shaldimar Daantji sloeg tegen Hoofddorp Pioniers twee homeruns.

HB Hoofdklasse

Daantji slaat Curaçao Neptunus naar tweede plaats

Daantji slaat Curaçao Neptunus naar tweede plaats

Shaldimar Daantji sloeg tegen Hoofddorp Pioniers twee homeruns.

Shaldimar Daantji sloeg tegen Hoofddorp Pioniers twee homeruns.
Foto: © Rob Jelsma

Met twee homeruns heeft Shaldimar Daantji gisteravond Curaçao Neptunus in de inhaalwedstrijd naar een tweede plaats in het klassement geslagen. In de zesde inning van de wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers zorgde de midvelder van de Rotterdamse ploeg voor de winnende punten. Neptunus trok na negen innings met 4-10 de winst naar zich toe.

De ervaren Daantji (3 uit 5) wachtte gisteravond in Hoofddorp niet lang. De eerste pitch van Glenn Wassink rammelde hij al over de hekken van het stadion van Pioniers. Het was nog maar zijn eerste homerun in de hoofdklasse sinds 11 juni 2015, toen hij in de uitwedstrijd tegen HCAW de bal over de hekken had geslagen. En zelfs nog maar zijn zesde in de hoofdklasse sinds zijn debuut in 2003.

In de zevende inning deed Daantji het nog eens dunnetjes over. Ditmaal nam hij Gregory Muller meer over de thuisplaat. De Amerikaan had zelf met twee hits ook een goede dag in zijn eerste wedstrijd sinds 23 april. Met drie runs in de zesde inning brak Curaçao Neptunus de wedstrijd, die op dat moment met 3-3 in balans was, volledig open. Hoofddorp Pioniers kon zich alleen nog gewonnen geven.

Slotakkoord

Daniel Fernandes (3 uit 5) zorgde voor het slotakkoord. In de negende en laatste Rotterdamse slagbeurt sloeg ook hij de bal over de hekken. De eerste honman nam daarbij zowel Stijn van der Meer (honkslag) als Gianison Boekhoudt (opzettelijk vier wijd) mee over de thuisplaat. Uiteindelijk sloeg Curaçao Neptunus met dertien hits een 4-10 overwinning bij elkaar. Dat was voor de Rotterdamse titelverdediger voldoende om HCAW in het klassement te passeren en op te klimmen naar de tweede plaats.

Bij de Rotterdammers kreeg startend pitcher Kevin Kelly de winst op zijn naam. De Tsjechische reliever Jan Tomek liet in zijn tweede optreden voor de hoofdmacht met vier strikeouts in drie innings een goede indruk achter.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse