Een moment uit de wedstrijd tussen Pickles UVV en Curaçao Neptunus van 21 mei 2016.

HB Hoofdklasse

Pickles UVV snoept punt af van landskampioen

Pickles UVV snoept punt af van landskampioen

Een moment uit de wedstrijd tussen Pickles UVV en Curaçao Neptunus van 21 mei 2016.

Een moment uit de wedstrijd tussen Pickles UVV en Curaçao Neptunus van 21 mei 2016.
Foto: © Rob Jelsma

Na twee dagen is Curaçao Neptunus zijn tweede plaats vooralsnog weer kwijtgeraakt. De Rotterdamse kampioen kwam vanavond in Vleuten niet verder dan een 4-4 gelijkspel tegen nummer zes Pickles UVV. Daarmee kreeg HCAW de kans om de Rotterdammers in het klassement te passeren om de tweede positie weer over te nemen.

Curaçao Neptunus liep vanavond tegen Pickles UVV lang achter de feiten aan, maar leek zich tijdig te herpakken. Door onder meer tweehonkslagen van Gregory Muller (achtste inning), Daniel Fernandes en Ruar Verkerk (beiden in de negende inning) scoorde de Rotterdamse ploeg driemaal in de achtste en negende inning. Daarmee werd een 3-1 achterstand omgebogen in een 3-4 voorsprong.

De formatie van hoofdcoach Ronald Jaarsma bleek niet in staat die voorsprong in de laatste slagbeurt vast te houden. Pitchers Misja Harcksen en Berry van Driel moesten in de negende inning elk een honkslag toestaan, waardoor Pickles UVV alsnog een verlenging wist te forceren. Voordat de curfew-regel in werking trad, wisten beide teams in de tiende inning niet meer te scoren. Het is het eerste gelijkspel in de hoofdklasse sinds 21 april vorig jaar. Toen bleef Curaçao Neptunus na tien innings in evenwicht met Kinheim.

IJzersterk optreden

HCAW profiteerde dankbaar van het gelijkspel. De Bussumse ploeg won vanavond wel en kreeg zodoende de kans om van plaats te ruilen met Curaçao Neptunus. HCAW kon vertrouwen op opnieuw een ijzersterk optreden van pitcher Jim Ploeger (8-2-2-1). De international stond hits toe aan Mick Molenaar en Menno Lenting in de tweede inning, maar herstelde zich met drie strikeouts op rij. Het bleven de enige honkslagen die Ploeger toestond tot hij in de achtste inning werd vervangen. Uiteindelijk kwamen Ploeger en zijn opvolgers Steven van Groningen en Sedley Karel gezamenlijk tot twaalf keer drie slag en hielden ze de slagploeg van De Glaskoning Twins negen innings lang puntloos.

Voor HCAW bleven de kansen zelf ook beperkt. Toch wist de Bussumse ploeg al wel vroeg op voorsprong te komen. Rossini Frolijk (tweehonkslag) en Kevin Weijgertse (opofferingsslag) sloegen in de tweede inning de uiteindelijk enige punten van de wedstrijd binnen.

Langste serie

L&D Amsterdam had vanavond aan één goede inning voldoende om de winst tegen Hoofddorp Pioniers in de wacht te slepen. Met Zerzinho Croes (honkslag) en Kenny Berkenbosch (vier wijd) op de honken sloeg Linoy Croes in de zesde inning een driehonkslag om de eerste twee punten voor zijn ploeg over de thuisplaat te brengen. Even later kon hij scoren op een hit van Danny Rombley.

De drie punten waren voldoende om de 2-0 achterstand weg te werken. Na zijn tweede driehonkslag van de avond bracht Linoy Croes in de achtste inning de 2-4 eindstand op het scorebord. Voor L&D Amsterdam is het de zevende overwinning op rij, waarmee dit de langste serie is uit dit hoofdklasseseizoen.

Uitslagen
Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam: 2-4
HCAW – De Glaskoning Twins: 2-0
Pickles UVV – Curaçao Neptunus: 4-4 (10 innings)

Klassement

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 L&D Amsterdam 13 12 0 1 0 24 104 41
2 HCAW 16 9 0 7 0 18 79 58
3 Curaçao Neptunus 13 8 1 4 0 17 90 49
4 Hoofddorp Pioniers 13 7 0 6 0 14 66 64
5 DSS 14 6 0 8 0 12 72 108
6 Pickles UVV 12 4 1 7 2 7 56 64
7 De Glaskoning Twins 13 0 0 13 0 0 43 126

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse