Tal Erel nam met Israël deel aan de World Baseball Classic.

HB Hoofdklasse

Pickles UVV verliest winstpunten

Pickles UVV verliest winstpunten

Tal Erel nam met Israël deel aan de World Baseball Classic.

Tal Erel nam met Israël deel aan de World Baseball Classic.
Foto: © 2017 World Baseball Classic, Inc.

Pickles UVV heeft twee punten in de mindering gekregen voor het opstellen van een ongerechtige speler op zaterdag 13 mei in de wedstrijd tegen DSS. In het met 8-7 gewonnen duel maakte in de achtste inning de Israëlische honkballer Tal Erel zijn debuut in de hoofdklasse. Doordat hij nog niet opgesteld mocht worden, is de overwinning voor UVV ongeldig verklaard en heeft de club twee punten in de mindering gekregen.

De twintigjarige Tal Erel was in de thuiswedstrijd van vorige week zaterdag één van de twee debutanten in de selectie van Pickles UVV. Eerder op de middag speelde al pitcher Jonah Van Bemmelen zijn eerste wedstrijd voor de club uit Vleuten. De Amerikaan kwam vorig seizoen in de hoofdklasse uit voor Hoofddorp Pioniers. In de achtste inning maakte vervolgens Erel als pinch-runner zijn debuut in de hoofdklasse. In de negende inning kwam hij in actie als catcher.

Erel nam in maart van dit jaar Met Israël nog deel aan de World Baseball Classic. Hij was bullpen-catcher voor het Israelische team dat geschiedenis schreef door de tweede ronde van de mondiale titelstrijd te bereiken. Vorig seizoen speelde de Israëlische catcher voor Tempo Titans Praha in de Tsjechische competitie en was hij bovendien met een slaggemiddelde van .294 de beste slagman voor Israël tijdens het U21 Europees kampioenschap.

Op het moment dat Erel vorige week voor Pickles UVV zijn debuut in de hoofdklasse maakte, had de Utrechtse ploeg al een beslissende 8-6 voorsprong genomen. Uiteindelijk won de formatie van hoofdcoach Ty Eriksen de wedstrijd met 8-7. Die overwinning is door het opstellen van de ongerechtigde Erel nu ongedaan gemaakt. Ook heeft UVV twee punten in de mindering gekregen. De wedstrijd moet nu op dinsdag 30 mei over worden gespeeld op het veld van DSS.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse