Golden League

DSS dichtbij verrassende winst, maar Olympia blijft ongeslagen

DSS dichtbij verrassende winst, maar Olympia blijft ongeslagen

Infieldster van Team Kingdom of the Netherlands Shareday Christina zette met haar tweehonkslag in de eerste inning de toon voor FysioExpert Olympia Haarlem
(Foto: Fred Versluis)

Powerhouse FysioExpert Olympia Haarlem hoefde dit seizoen nog geen verliespartij te tolereren in de Golden League. Dit weekend was het tijd voor een bezoek aan DSS, dietot nog toe juist pas een enkele keer een overwinning wist binnen te slepen. Verwachtingen waren dan ook dat dit weekend Olympia Haarlem opnieuw twee keer zou winnen. DSS wist niet te verrassen en verloor beide wedstrijden tegen de Haarlemse concurrentie (3-11, 5-7).

Het leed is snel geschied in de eerste pot wanneer Olympia Haarlem meteen korte metten maakt met DSS door vijf punten binnen te rammen. Een dubbel van eerste slagvrouw Christina start de wedstrijd succesvol – en dankzij fouten in het veld eindigt de eerste inning al direct op 0-5. Dit trucje herhaalt Olympia Haarlem in de derde inning met nogmaals zes punten, waarna DSS ondanks een sterke vierde slagbeurt niet meer terug weet te komen. De wedstrijd eindigt op 3-11 in een verdiende eerste overwinning voor Olympia Haarlem.

In de tweede wedstrijd lijkt DSS even te gaan doen wat nog geen andere ploeg in de competitie is gelukt – winnen van Olympia. De ploeg weet opeens de ballen goed te raken met een set twee- en driehonkslagen en bouwt zo in de tweede inning een 4-0 voorsprong op. Pas in een bloedstollende negende inning laat DSS alsnog de overwinning uit handen glippen met een slordige fout in het veld die de verliezende twee punten kost.

Ook dit weekend dus weer de dubbele winst voor FysioExpert Olympia Haarlem, dat ondanks de close call in de tweede wedstrijd ook DSS weg weet te zetten zonder puntenverlies.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League