Golden League

Roef! verrast Terrasvogels in tweede wedstrijd

Roef! verrast Terrasvogels in tweede wedstrijd

Roef! schakelt een loopster van Terrasvogels uit op het derde honk en wint de tweede wedstrijd van de dag
(Foto: Facebook Terrasvogels Dames 1)

Terrasvogels ontving dit weekend in eigen huis nieuwkomer Roef!. Afgelopen zondag deed de ploeg uit Santpoort nog goede zaken tegen Talent Team Holland. Dit weekend bleek iets minder succesvol op een speeldag waarbij Terrasvogels punten liet in de tweede wedstrijd. De Moergestelse ploeg weet op deze manier toch weer punten af te snoepen bij de grote spelers in de competitie en verrast als nieuwkomer met succesvolle comebacks (7-0, 4-6).

De punten vielen al vroeg in de eerste wedstrijd. Terrasvogels pakt in de eerste inning meteen een stevige voorsprong (5-0) dankzij hits van Szalay, Krommendijk en een tweehonkslag van Waasdorp (2 RBI). Roef! heeft hierop niet snel genoeg een antwoord en moet in de derde inning nog twee punten incasseren, waarna de rest van de wedstrijd dankzij sterk veldwerk aan beide kanten zonder score verloopt. Terrasvogels pakt hier dus de eerste punten van het weekend redelijk gemakkelijk.

De tweede wedstrijd brengt direct een pittige eerste inning waarin beide ploegen van de nul weten te komen. Een homerun van Los (2 RBI) brengt Roef! de eerste punten, waarna Terrasvogels er drie tegenover kan zetten. Hierna nemen de beide ploegen om en om de leiding, totdat Los ook in de zevende inning de bal goed weet te raken en met een triple in het rechtsveld teamgenoot Donkers weet binnen te brengen voor het winnende punt.

Hiermee pakken beide ploegen dit weekend punten en delen ze de winst. Roef! doet met 12 punten goed mee in de competitie achter Terrasvogels, Oolders Omaco Sparks Haarlem en Tex Town Tigers die er ieder al 18 wisten binnen te slepen. Het zet Roef! veilig boven DSS (2 punten) en TTH (0 punten), maar maakt inlopen op de kopploeg FysioExpert Olympia Haarlem (28) toch erg moeilijk.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League