Norbert Jongerius (L&D Amsterdam) tikt Cecil Comenencia (UVV) uit.

HB Hoofdklasse

Cordemans leidt Amsterdam naar veertiende zege

Cordemans leidt Amsterdam naar veertiende zege

Norbert Jongerius (L&D Amsterdam) tikt Cecil Comenencia (UVV) uit.

Norbert Jongerius (L&D Amsterdam) tikt Cecil Comenencia (UVV) uit.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Rob Cordemans is vandaag de eerste pitcher geworden met vijf overwinningen in dit hoofdklasseseizoen. In Vleuten legde de veteraan de slagploeg van Pickles UVV volledig lam. In Oosterhout bezorgde Bram Grooten De Glaskoning Twins de winst na een walk-off vrije loop. Daarmee won de hekkensluiter zijn tweede wedstrijd van dit seizoen.

Na de 3-1 nederlaag tegen Hoofddorp Pioniers van afgelopen zondag heeft L&D Amsterdam het winnen weer opgepakt. Op bezoek bij nummer zes Pickles UVV kon de veertiende seizoenszege worden bijgeschreven. Pitcher Rob Cordemans (6-0-3-0) stond zeven innings lang geen enkele loper toe op het tweede honk en legde daarmee de basis voor de 0-9 shut-out. Cordemans werd zodoende de eerste pitcher dit seizoen die vijf keer als winnaar van de heuvel kon stappen.

Pitcher Rob Cordemans won tegen Pickles UVV zijn vijfde wedstrijd.

Pitcher Rob Cordemans won tegen Pickles UVV zijn vijfde wedstrijd.
Foto: © Jan Kruijdenberg

L&D Amsterdam scoorde vandaag punten in de eerste drie innings om een 0-3 voorsprong te nemen. Toch viel hierna ook de Amsterdamse aanval even stil. Pas in de zevende inning volgde een nieuwe Amsterdamse honkslag. En het duurde hierna zelfs tot de achtste inning voordat de koploper weer wist te scoren. Middels zes hits, waaronder twee van Max Clarijs, scoorden de bezoekers in die inning wel zesmaal om de wedstrijd definitief te beslissen. Voor L&D Amsterdam sloeg Danny Rombley (4 uit 5) drie punten binnen. Hij scoorde bovendien tweemaal.

Wachten

In Rotterdam haalde Curaçao Neptunus tegen DSS zijn twaalfde overwinning binnen. Voor de Rotterdammers opende Christian Diaz de aanval en sloot hij de verdediging ook zelf af. Als rechtsvelder sloeg Diaz in de eerste inning Stijn van der Meer (driehonkslag) en Benjamin Dille (vier wijd) met een tweehonkslag binnen. Nadat Curaçao Neptunus de voorsprong via onder meer zeven runs in de derde inning had uitgebouwd tot 11-1, mocht Diaz in de zevende inning pitcher Diegomar Markwell (2-3-4-0) aflossen om de laatste inning uit te gooien. Met behulp van een dubbelspel hield hij de slagploeg van DSS van het scoren om de wedstrijd na 6 1/2 inning te kunnen beëindigen.

Hoofddorp Pioniers morste vandaag kostbare punten. Nadat zondag nog knap werd gewonnen van de koploper, ging de ploeg van hoofdcoach Dè Flanegin vanmiddag tenonder tegen hekkensluiter De Glaskoning Twins. Met volle honken gooide Maickel Rietel in de tweede helft van de negende inning vier wijd op Bram Grooten, waardoor Christopher Gé het winnende punt kon scoren. Door de 2-1 nederlaag moeten de honkballers uit Hoofddorp in ieder geval nog één week wachten tot ze de kans krijgen om de derde plaats in het klassement over te nemen van HCAW.

Extra zuur

Voor pitcher Lars Huijer was de nederlaag extra zuur. Hij had voor Hoofddorp Pioniers in de eerste zeven innings in totaal veertien keer drie slag gegooid. Huijer stond alleen een punt toe na een solohomerun van Bart Janssen in de derde inning.  De speler van Hoofddorp Pioniers gooide tussen de vijfde en zevende inning zelfs zes tegenstanders op rij uit met drie slag. Voldoende voor de winst was het niet. Terwijl de slagploeg van Pioniers vanaf de zevende inning geen honkslag meer wist te slaan, profiteerde de Oosterhoutse ploeg van drie vrije lopen van pitchers Glenn Wassink, Scott Ronnenbergh en Maickel Rietel om in de negende inning de winst naar zich toe te trekken.

Door de overwinning is De Glaskoning Twins inmiddels Pickles UVV genaderd tot drie punten. Volgende week staan beide teams driemaal tegenover elkaar en krijgen de honkballers uit Oosterhout mogelijk de kans om voor het eerst afstand te nemen van de laatste plaats.

Uitslagen:
Pickles UVV – L&D Amsterdam: 0-9
Curaçao Neptunus – DSS: 11-1 (6 1/2 inning)
De Glaskoning Twins – Hoofddorp Pioniers: 2-1

Klassement

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 L&D Amsterdam 16 14 0 2 0 28 127 45
2 Curaçao Neptunus 16 11 1 4 0 23 120 52
3 HCAW 18 10 0 8 0 20 94 69
4 Hoofddorp Pioniers 16 8 0 8 0 16 71 80
5 DSS 15 6 0 9 0 12 73 119
6 Pickles UVV 15 4 1 10 2 7 58 92
7 De Glaskoning Twins 16 2 0 14 0 4 56 142

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse