De Glaskoning Twins voegde deze week tegen Hoofddorp Pioniers nog twee overwinningen aan zijn totaal toe.

HB Hoofdklasse

De Glaskoning Twins blijft winnen

De Glaskoning Twins blijft winnen

De Glaskoning Twins voegde deze week tegen Hoofddorp Pioniers nog twee overwinningen aan zijn totaal toe.

De Glaskoning Twins voegde deze week tegen Hoofddorp Pioniers nog twee overwinningen aan zijn totaal toe.
Foto: © Rob Jelsma

Na de winst op donderdag heeft De Glaskoning Twins ook zaterdag de wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers gewonnen. Met de drie overwinningen in vier wedstrijden zijn de honkballers uit Oosterhout terug in de strijd en kunnen ze komende week al voor het eerst dit seizoen afstand nemen van de laatste plaats. L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus bleven deze week ongeslagen en verstevigden hun bovenste twee plaatsen in het klassement.

HCAW was deze week de zevende en laatste ploeg die een week rust had. De honkballers uit Bussum moesten vrezen voor hun derde plaats, maar konden na deze week en twee nederlagen van concurrent Hoofddorp Pioniers gerust concluderen dat HCAW ook na de zesde speelronde op de derde plaats staat.

Komende week kan er het nodige gaan verschuiven. Dan speelt HCAW in een rechtstreekse drieluik tegen Hoofddorp Pioniers om de voorlopige derde positie. De Glaskoning Twins krijgt tegen Pickles UVV in drie wedstrijden de kans om voor het eerst dit seizoen afstand te nemen van de laatste plaats.

L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus, die over twee weken opnieuw uit gaan komen in het Europese clubtoernooi, hoeven zich zoals verwacht nauwelijks iets aan te trekken van de strijd om de plekken in het klassement. De respectievelijke nummer één en twee bleven deze week ongeslagen. Daarmee heeft Amsterdam al een voorsprong van maar liefst twaalf punten op HCAW. Neptunus vergrootte deze week het gat tot zeven punten.

L&D Amsterdam – Pickles UVV

In de drie onderlinge ontmoetingen wist Pickles UVV in twee duels niet te scoren tegen L&D Amsterdam. Alleen zaterdag had de ploeg uit Vleuten een antwoord op de Amsterdamse defensie. Maar met Remco Draijer (honkslag) en Kenny Berkenbosch (geraakt werper) op de honken had Danny Rombley in dat duel de eerste pitch die hij zag van Jurjen van Zijl al over de omheining geslagen om zijn ploeg op een 0-3 voorsprong te brengen. Die kwam niet meer in gevaar. Tegen de tijd dat Pickles UVV via een solohomerun van Brendon Rijnbergen en een tweehonkslag van Bryce Cherry in de achtste inning de eerste punten scoorde, was de voorsprong voor L&D Amsterdam al opgelopen tot 0-8. Winnend pitcher Kevin Heijstek (5-1-6-0) gooide zeven puntloze innings en stond pas de eerste honkslag toe in de zesde inning.

Kenny Berkenbosch (L&D Amsterdam) slaat raak in de wedstrijd tegen Pickles UVV.

Kenny Berkenbosch (L&D Amsterdam) slaat raak in de wedstrijd tegen Pickles UVV.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Zondag had L&D Amsterdam aan twee innings voldoende om de winst naar zich toe te trekken. De Amsterdammers scoorden na onder meer een hit van Remco Draijer en een tweehonkslag van Zerzinho Croes driemaal in de derde inning en voegde nog eens twee runs aan het totaal toe in de zesde inning nadat Patrick Bok met Rashid Gerard (honkslag) op de honken zijn allereerste homerun in de hoofdklasse sloeg. Winnend pitcher werd Robin Schel (4-1-5-0), die in zeven innings geen punten hoefde toe te staan. Daan Hendrix gooide de wedstrijd uit met drie strikeouts.

Curaçao Neptunus – DSS

Ook Curaçao Neptunus verspeelde deze week geen punten. Al had het contrast tussen de wedstrijden van donderdag en zaterdag met de wedstrijd van vandaag niet groter kunnen zijn. Evenals donderdagavond had Curaçao Neptunus zaterdag opnieuw weinig genade met DSS. Nadat de Rotterdamse bezoekers in de eerste inning de score hadden geopend, sloegen ze hard toe in de tweede inning. Maar liefst zeventien spelers van Neptunus betraden in deze slagbeurt het slagperk. Die kwamen samen tot acht honkslagen en elf gescoorde punten. Onder meer door vijf vrije lopen. Met tweehonkslagen op rij sloegen Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt elk twee ploeggenoten binnen. Uiteindelijk sloeg het tweetal dit duel samen negen van de Rotterdamse punten ovet de thuisplaat. In de zesde en zevende inning liep Curaçao Neptunus uit van 4-12 naar een 5-21 overwinning.

Zondag werd Ruar Verkerk de grote man bij Curaçao Neptunus. Hij voorkwam een kostbare nederlaag. De voormalig profhonkballer opende in de verlenging de tiende slagbeurt voor de Rotterdammers met een walk-off solohomerun. De wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en DSS begon met het hoofdklassedebuut van pitcher Mike van den Berg. De speler van Tridents werd gesteund door drie snelle runs na een tweehonkslag van Dwayne Kemp en een hit van Gianison Boekhoudt. Niettemin moest Van den Berg in de vierde inning al worden vervangen, doordat DSS de achterstand had weggewerkt en zo zelfs op voorsprong kon komen: 3-4
Christian Diaz hield zijn ploeg hierna in de wedstrijd. In zijn derde wedstrijd dit seizoen als pitcher hield de buitenvelder DSS vervolgens in vier innings op slechts één punt. Uiteindelijk werd de wedstrijd pas in de verlening beslist, waarbij Verkerk zijn ploeg naar de 6-5 winst sloeg. Het was de tweede homerun van het duel. In de vijfde inning had ook Boekhoudt (3 uit 5) de bal al over de hekken geslagen.

De Glaskoning Twins – Hoofddorp Pioniers

De Glaskoning Twins maakte vorige week een einde aan een serie van dertien nederlagen op rij. En het winnen smaakte de honkballers uit Oosterhout zo goed, dat ze dat ook bleven doen tegen Hoofddorp Pioniers. Afgelopen donderdagavond volgde al de tweede zege, nadat Pioniers met 2-1 werd verslagen. En gisteren kon ook de derde overwinning worden bijgeschreven. De Glaskoning Twins opende de score na drie hits en twee Hoofddorpse veldfouten in de vierde inning. De 0-3 voorsprong die het opleverde, bleek niet voldoende. Een inning later had Hoofddorp Pioniers die al weggewerkt. Zowel in de vierde als vijfde inning scoorde Mervin Gario voor de thuisploeg. Onder meer dankzij zijn tweeepunten-homerun. Na drie puntloze innings kwam Twins in de negende inning andermaal op voorsprong, maar ook nu hield die niet stand. Pas in de elfde inning zorgde Jamie Verheyleweghen voor de verlossing. Nadat hij met een tweehonkslag in de negende inning al een punt had binnengeslagen, sloeg hij nu Menno Lenting (vier wijd) binnen: 4-5. Dat betekende wel de beslissing, want in de gelijkmakende elfde slagbeurt moest Hoofddorp Pioniers ditmaal het antwoord schuldig blijven.

Na de nederlagen op donderdag en zaterdag trok Hoofddorp Pioniers vandaag wel aan het langste eind. De bezoekers sloegen in Oosterhout veertien hits en hadden op het pitchen van de Japanner Daisuke Yamashita na de eerste vier innings al een 2-9 voorsprong. Niettemin bleek De Glaskoning Twins ook ditmaal een taaie tegenstander. Uiteindelijk sloeg de thuiploeg één honkslag minder en kwam het via zes runs in de vijfde inning terug in de wedstrijd. Melvin Perdue sloeg er drie binnen met een homerun. Maar in het slot van de wedstrijd bleek Hoofddorp Pioniers de sterkste. Marvin Gario (4 uit 6) scoorde driemaal, terwijl Mark Smit (1 uit 3) vier punten over de thuisplaat bracht.

Uitslagen zesde speelronde:
Pickles UVV – L&D Amsterdam: 0-9
Pickles UVV – L&D Amsterdam: 2-8
L&D Amsterdam – Pickles UVV: 5-0

Curaçao Neptunus – DSS: 11-1 (6 1/2 inning)
DSS – Curaçao Neptunus: 5-21 (7 innings)
Curaçao Neptunus – DSS: 6-5 (10 innings)

De Glaskoning Twins – Hoofddorp Pioniers: 2-1
Hoofddorp Pioniers – De Glaskoning Twins: 4-5 (11 innings)
De Glaskoning Twins – Hoofddorp Pioniers: 9-14

Klassement

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 L&D Amsterdam 18 16 0 2 0 32 140 47
2 Curaçao Neptunus 17 12 1 4 0 25 141 57
3 HCAW 18 10 0 8 0 20 94 69
4 Hoofddorp Pioniers 18 9 0 9 0 18 89 94
5 DSS 16 6 0 10 0 12 78 140
6 Pickles UVV 17 4 1 12 2 7 60 105
7 De Glaskoning Twins 18 3 0 15 0 6 70 160

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse