De Australische Enrico Obletter is sinds dit jaar de nieuwe bondscoach voor de nationale softbalploeg van Italië.

EK dames 2017

Italië bereidt zich voor op EK in Bollate

Italië bereidt zich voor op EK in Bollate

De Australische Enrico Obletter is sinds dit jaar de nieuwe bondscoach voor de nationale softbalploeg van Italië.

De Australische Enrico Obletter is sinds dit jaar de nieuwe bondscoach voor de nationale softbalploeg van Italië.
Foto: © FIBS

De nieuwe Italiaanse bondscoach Enrico Obletter heeft zijn twee selecties bekend gemaakt, die van 1 tot en met 4 juni deel gaan nemen aan het Toernooi van de Republiek. De 57-jarige Australiër is door de Italiaanse bond FIBS aangesteld voor zowel de seniorenploeg als voor de U19-selectie.

De twee nationale teams van Italië treden in Caronno (tien kilometer buiten Milaan en vijf kilometer van Bollate) in het perk tegen de twee seniorenploegen van Frankrijk en Tsjechië, alsmede tegen de versterkte plaatselijke club: Caronno & Friends. Zo bereidt Obletter zijn speelsters voor op het Europees kampioenschap senioren, dat van 25 juni tot en met 1 juli in Bollate wordt gehouden, en op het WK U19, dat van 24 tot en met 30 juli wordt gehouden in Clearwater (Florida, Verengide Staten).

Obletter was de eerste nieuwe bondscoach, die door het nieuwe bondsbestuur onder leiding van Andrea Marcon werd aangesteld. Hij volgde toen Marina Centrone op, die haar ploeg als Europese kampioen aan hem overdroeg.

Titels

In eigen huis wil Italië natuurlijk die titel deze zomer verdedigen tegen de eeuwige rivalen uit Europa. In Europa is de nieuwe bondscoach van Italië bekend als winnaar van zes Europa Cups in de rol van clubmanager. Bovendien droeg hij als pitching-coach van de nationale seniorenploeg van Italië in de perioden 1991-2000 en 2005-2006 bij tot vier gewonnen Europese titels, twee keer de zesde plaats bij wereldkampioenschappen en de vijfde plaats tijdens de Olympische Spelen van Sydney 2000.

Vorig jaar werd Obletter als clubmanager voor de negende keer Italiaans landskampioen: ditmaal met Bussolengo. Afgelopen winter werd hij door de Duitse bond uitgenodigd om over zijn strategieën te vertellen tijdens de Coach Clinic in Paderborn.

Italian Softball League

In de nationale selectie is Specchiasol Bussolengo hofleverancier met negen speelsters. De club is dit seizoen de reguliere competitie van de Italian Softball League in de Girone B van start gegaan met elf overwinningen in twaalf wedstrijden (11-1 / .917). In het klassement wordt Bussolengo gevolgd door Metalco Thunders Castellana (7-4 / .636), Tecnolaser Europa Pianoro (8-6 / .571), Poderi del Nespoli Forli (7-7 / .500), Sestese SC (5-6 / .455), Taurus Donati Gomme Parma (3-9 / .250) en Pro Roma (2-10 / .167).

In de andere poule, Girone A, gaat MKF Bollate 1969 (8-2 / .800) na de eerste tien wedstrijden aan de leiding. Gevolgd door achtereenvolgens Kampo Labadini Collecchio (7-3 / .700), AB Caronno (6-4 / .600), Saronno (6-4 / .600), SC Legnano (2-8 / .200) en Banco di Sardegna (1-9 / .100).

Selectie senioren voor het Torneo della Repubblica:

Lara Cecchetti, Veronica Comar, Marta Gasparotto, Giulia Longhi, Mariel Bertossi, Ambra Collina, Fabrizia Marrone, Silvia Refrontolotto en Laura Vigna (allen van Bussolengo);
Greta Cecchetti, Elisa Cecchetti, Alice Parisi en Lara Buila (allen van Bollate 1969);
Ilaria Cacciamani, Erika Piancastelli en Beatrice Ricchi (allen van SC Forli);
Fabiana Fabrizi (Pro Roma);
Priscilla Brandi (Pianoro Soft);
Rebecca Ferraris (Legnano BSC);
Melany Sheldon (AB Caronno).

De assistent-coaches van Obletter bij de senioren zijn Federico Pizzolini en Lisa Birocci. De medische staf bestaat uit dokter Gaetano Schiavottiello en fysiotherapeut Ulises Hernandez.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017