Golden League

No-Hitter voor Dagmar Bloeming tegen TTH

No-Hitter voor Dagmar Bloeming tegen TTH

Dagmar Bloeming gooide op zondag haar tweede no-hitter van dit seizoen!
(Foto: Fred Versluis)

DSS kwam op zaterdag al in actie tegen Roef!, maar ontving afgelopen zondag ook nog eens Talent Team Holland thuis in Haarlem. Daar waar DSS nog wisselvallig succesvol was dit seizoen bleken de tropische temperaturen zondag het beste in de dames naar boven te brengen. Dit vooral dankzij een geweldige prestatie van Dagmar Bloeming die haar team praktisch naar de overwinning droeg in wedstrijd één (0-3, 1-10).

Dominant

In de eerste wedstrijd was er een glansrol weggelegd voor de ervaren Dagmar Bloeming. De jonge slagploeg van Talent Team Holland kreeg absoluut geen vat op de worpen van de Haarlemse werpster. Bloeming, die het dit seizoen uitstekend doet, maar weinig run support geniet en daarom niet vaak wint, schakelde de ene na de andere slagvrouw uit met drie slag. Slechts een speelster van TTH bereikte het eerste honk en dat was Tammy Lijbers en die bereikte het honk via een geraakt werper.

In zeven volledige innings stond Bloeming geen enkele honkslag toe en gooide zij maarliefst 16 keer drie slag voor haar tweede no-hitter van het seizoen! Op 22 april gooide zij twaalf keer drie slag in haar no-hitter tegen Roef!. De beste werpster van de Golden League in 2016 heeft na elf wedstrijden dit seizoen een ERA van 2.01 en gooide al 74 keer drie slag in minder dan 60 innings. Toch zijn haar twee no-hitters haar enige wins van dit seizoen: 2-9. Duidelijk is wel dat zij ook in 2017 weer mee zal doen om de prijs voor de beste werpster in de Golden League.

De slagploeg van DSS had het overigens ook lang niet makkelijk, maar wist in de laatste slagbeurt de no-hitter van Bloeming glans te geven door drie punten te scoren en daarmee de winst te pakken.

Knuppels DSS spreken

Wedstrijd twee zou nooit een wedstrijd worden. Al direct pakte de slagploeg van DSS een ruime voorsprong dankzij goed getimede honkslagen en een aantal dure foutjes aan de kant van TTH. Uiteindelijk zou DSS ook deze wedstrijd winnen en wel met de ruime score van 10-1.

Talent Team Holland houdt ondanks het niet kunnen winnen van hun partijen toch dapper stand in de Golden League. De leercurve is steil maar wordt met veel enthousiasme aangevlogen terwijl DSS juist wat langzamer leek op te warmen en nu hun plek in de competitie lijken te vinden met winstpartijen en sterke plays. Toch is het voor beide ploegen nog een pittige uitdaging om het puntenverschil naar voorloper Roef! (14 punten) te gaan overbruggen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League