Golden League

Terrasvogels verstevigt tweede plaats met twee wins tegen Sparks

Terrasvogels verstevigt tweede plaats met twee wins tegen Sparks

Honkloopster Kehli Washington sneuvelt op thuis door de tikactie van catcher Gabi Obia van Terrasvogels na de aangooi van korte stop Lizzie Clarijs.
(Foto: Facebook pagina Terrasvogels Dames 1)

Dit weekend lukte het Terrasvogels om de tweede plek van de Golden League stevig vast te grijpen met twee overwinningen bij Oolders Omaco Sparks Haarlem. Voor de start van de speelronde was de tweede plek nog gedeeld in handen bij Terrasvogels, Tex Town Tigers en Oolders Omaco Sparks Haarlem. De beide andere teams hadden het echter zwaar dit weekend en zo kan Terrasvogels met schamele scores toch uitlopen dankzij hun bezoek aan de Haarlemse velden (1-2, 1-3).

Vier wijd paradijs

Een driehonkslag van Lizzie Clarijs start in wedstrijd één de tweede inning erg succesvol. Zeker wanneer deze wordt gevolgd door een honkslag van Soclaina Van Gurp die hierdoor Clarijs binnen weet te brengen. Hierna moet Sparks Haarlem toezien hoe drie slagvrouwen op vier wijd op de honken kunnen komen, waarbij van Gurp het tweede punt kan laten bijtekenen. De score blijf in het voordeel van Terrasvogels, ondanks een poging van Virginie Anneveld die op fielders choice binnen weet te komen en eindigt op 1-2.

Late openingsscore

De pitchers van Terrasvogels worden beiden in de hitte voor de volledige zeven innings gebruikt, waarbij Micaela Whitney met zeven strike-outs in wedstrijd twee in haar element blijkt. Pas in de vijfde inning worden de eerste punten op het bord gezet met twee runs voor Terrasvogels. Hier wordt nog een laatste punt aan toegevoegd, waarna het antwoord van Oolders Omaco Sparks Haarlem met één punt in de zevende inning niet voldoende blijkt met een 1-3 score.

De stand ziet er na deze speelronde als volgt uit:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League