Golden League

Tex Town Tigers snoept Olympia Haarlem eerste punten af

Tex Town Tigers snoept Olympia Haarlem eerste punten af

Koploper FysioExpert Olympia Haarlem won dit weekend drie wedstrijden, maar verloor voor het eerst dit seizoen
(Foto: Fred Versluis)

Het heeft even mogen duren, maar afgelopen weekend kwam er dan toch een einde aan de winstreeks van de leider in het klassement, FysioExpert Olympia Haarlem. Donderdag wist de Haarlemse ploeg nog tweemaal te winnen op bezoek bij Tex Town Tigers (6-9, 2-4), maar de Enschedese ploeg wist op zaterdag revanche te nemen door als eerste team punten af te snoepen van koploper Olympia (6-2, 2-10).
Game 1, Donderdag: Korte metten in de eerste inning

FysioExpert Olympia Haarlem heeft in de huidige competitie pas een aantal malen wat weerstand gevoeld en wist meestal snel korte metten te maken met hun tegenstanders. Dat was deze week bij de Tex Town Tigers wel anders, want de overwinningen werden zwaar bevochten in tweemaal zeven inningen.
De eerste wedstrijd weet Olympia Haarlem zichzelf direct op voorsprong te spelen, om deze niet meer af te geven in de verdere wedstrijd. Toch vechten de Tex Town Tigers zich terug van een initiële 0-5 score naar een uiteindelijk 6-9 verlies.

Game 2, Donderdag:
Beslissende Grand Slam

De tweede wedstrijd wordt voor Tex Town Tigers volledig gepitched door Lindsey Meadows die in zeven innings slechts 6 honkslagen hoeft te tolereren. De wedstrijd breekt dan ook pas in de zevende inning open wanneer Mariëlle Vleugels met een Grand Slam de score op 2-4 weet te zetten. TTT vindt hierop geen antwoord meer en ziet op de valreep toch Olympia met de winst huiswaarts keren.

Game 1, Zaterdag: Dure foutjes

De wedstrijden op Hemelvaartsdag waren al nipt in het voordeel van Olympia Haarlem uitgevallen, en ook op zaterdag leek de eerste wedstrijd op dezelfde manier af te lopen. Een fout aan de kant van TTT komt ze duur te staan in de derde inning wanneer er drie punten worden gescoord. Olympia Haarlem stond slechts twee punten toe en zou de winst dus niet meer uit handen geven.

Game 2, Zaterdag: Het wonder geschiede

De tweede wedstrijd staat er opeens een beestachtig team bij de Tex Town Tigers dat in de eerste inning direct zes mensen binnen weet te brengen. Dankzij een dubbel van Annemiek Jansen, gevolgd door een mooie triple van Jasmine Peters staan de Tex Town Tigers plots op een 0-6 voorsprong. Die score wordt in latere innings alleen nog verder uitgebouwd en na vijf innings wordt FysioExpert met een 2-10 score dan toch echt voor het eerst op de knieën gedwongen na praktisch een halve competitie onverslaanbaar te zijn geweest.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League