Softbal

Selectie U19 voor WK in Clearwater bekend

Selectie U19 voor WK in Clearwater bekend


Bondscoach van Talent Team Holland, ofwel Team Kingdom of the Netherlands U19, Saskia Kosterink heeft haar selectie voor het WK Fastpitch Softball U19 bekendgemaakt. De selectie van het team, dat dit seizoen meespeelt in de Golden League, bestaat nu uit 19 speelsters. Voor de definitieve selectie van het WK, dat van 24 tot en met 30 juli in Clearwater, Florida gespeeld wordt, zullen nog twee pitchers af moeten vallen.

Saskia Kosterink, die in de technische staf wordt bijgestaan door assistenten Karen Marr en Sandra Catoen, Strength & Conditioning Trainer Bart Hanegraaff, team manager Sanne Bolhuis en fysiotherapeute Pien Arnzt, heeft de volgende speelsters geselecteerd voor het WK:

Pitchers
Kim Horsten (Roef!)
Nicole van Eijl (Twins)
Isanthe Rouwenhorst (Amsterdam Pirates)
Danielle ten Donkelaar (Tex Town Tigers)
Lisa Hop (Birds)
Roos-Marijn Kramer (FysioExpert Olympia Haarlem)
Nina Hendriks (Talent Team Holland)

Catchers (spelen meerdere posities)
Charlotte Drijvers (Euro Stars)
Tammie Lijbers (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
Rhowan Stuart (Terrasvogels)
Ismay Poot (Twins)

Infielders
Uchenna Jong Loy (Amsterdam Pirates)
Isa Smit (Onze Gezellen)
Onaisha Franka (Oolders Omaco Sparks)
Feline Poot (DSS)

Outfielders
Lisa de Vries (Gophers)
Rose Mwaro (Twins)
Yindi Beekveldt (Onze Gezellen)
Nina Ooms (Twins)

Voordat het team vertrekt naar Clearwater zal het eerst in deze samenstelling nog een aantal wedstrijden in de Golden League. Te beginnen met de confrontatie met koploper FysioExpert Olympia Haarlem op zondag 11 juni. Een mooie graadmeter, want de concurrentie op het WK zal ongetwijfeld ook sterk zijn. Aan het WK doen een recordaantal van 26 landen mee, waaronder de gehele top 14 van de wereldranglijst aangevuld met landen als Argentinië, Turkije, Guatemala en de Bahama’s.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal