Het nieuwe bestuur van de ESF met onder meer de nieuwe voorzitter Gabriel Waage (vierde van rechts) en Petra Arends (derde van rechts).

Softbal

Arends: “De drive van de speelsters heeft mijn eigen drive versterkt”

Arends: “De drive van de speelsters heeft mijn eigen drive versterkt”

 

Het nieuwe bestuur van de ESF met onder meer de nieuwe voorzitter Gabriel Waage (vierde van rechts) en Petra Arends (derde van rechts).

Petra Arends (derde van rechts) samen met het nieuwe bestuur van de ESF 
Foto: © ESF

Vorig jaar behaalde Team Kingdom of the Netherlands een schitterende vierde plaats op de WK in Canada. Voor Petra Arends was dit haar eerste grote toernooi als bestuurslid. “Ik heb met volle teugen genoten van natuurlijk de fantastische prestatie maar meer nog van de drive, wilskracht en de energie die de speelsters en al het kader lieten zien. De onderlinge samenwerking, het plezier en het vermogen ‘to take one for the team’ heeft geleid tot dit fantastische resultaat. Dat heeft mij enorm gesterkt in mijn drive om bij te dragen het topsoftbal nationaal en internationaal te laten floreren.”

Om haar eigen visie te kunnen toetsen en waar nodig inzichten aan te passen heeft Petra veel geluisterd en gepraat met in- en outsiders van het softbal. Het doel hiervan was om erachter te komen wat er speelt, wat er heeft gespeeld en wat ‘men’ vindt dat nodig is. Dit heeft soms tot indringende gesprekken geleid. Daarnaast zijn binnen het Bondsbestuur, het Bondsbureau, de kolommen en de topsportverenigingen alle klokken gelijk gezet zodat er zo min mogelijk ruis is over het geen dat we allemaal willen bereiken. Dit is een voortdurend proces van vallen en opstaan want we zijn allemaal gedreven persoonlijkheden met sterke ideeën wat het beste is voor het topsoftbal. En dat is goed en houd ons scherp.”

Tosportprogramma
In december is er het startsein gegeven voor het topsportprogramma en is Gonny Farley aangesteld als programmamanager topsport softbal. Zij is voortvarend aan de slag gegaan om de verschillende programma’s in te richten. De rol van Petra is vooral om het proces te monitoren en gevraagd en ongevraagd haar mening te delen. “Ik fungeer als sparringpartner, bewaak de grote lijnen (grand slam ambitie) en zorg waar nodig voor afstemming tussen alle betrokken partijen.”

Het volledige interview met KNBSB-bestuurslid Topsport Softbal Petra Arends lees je in de nieuwe SoftbalDino (editie juni/juli).

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal