Josh Kimborowicz speelde tussen 2013 en 2016 in vier seizoenen 82 wedstrijden voor de organisaties van Tampa Bay Rays en Los Angeles Dodgers.

ECC 2017

San Marino voor EC versterkt met profpitcher

San Marino voor EC versterkt met profpitcher

Josh Kimborowicz speelde tussen 2013 en 2016 in vier seizoenen 82 wedstrijden voor de organisaties van Tampa Bay Rays en Los Angeles Dodgers.

Josh Kimborowicz speelde tussen 2013 en 2016 in vier seizoenen 82 wedstrijden voor de organisaties van Tampa Bay Rays en Los Angeles Dodgers.
Foto: © Bryan Green

Hoewel de Italiaanse competitie om economische redenen gereduceerd is tot twee wedstrijden per week, komen de Italiaanse deelnemers aan de European Champions Cup in Regensburg weer aanzetten met trans-atlantische hulptroepen. Sommige parachutisten zijn sinds eerdere landingen al bekend in Nederland, maar er worden ook nieuwkomers aangekondigd. Rimini, die vorig jaar in eigen huis de Europese clubfinale verloor van L&D Amsterdam, worstelt nog met de vorm in de Italiaanse competitie en verloor tot nu toe de helft van alle wedstrijden. Maar Bologna en San Marino voeren trots de ranglijst aan met elk een winstpercentage van .786 (11 zeges uit 14 wedstrijden). Hier volgt een samenvatting over San Marino onderweg naar Regensburg.

T&A San Marino komt naar de samenloop van de rivieren Donau en Regen met de recent aangetrokken Amerikaanse pitcher Joshuah Cortez Kimborowicz. Hij werd 25 jaar geleden geboren in Seattle, maar heeft wel (het recht op) een Italiaans paspoort.. Deze rechtshandige pitcher van 1 meter 90 behaalde vorig jaar als starter van de Southern Illinois Miners acht heuvelwinsten in tien wedstrijden. In de professionele Frontier League kwam hij daarmee tot een verdiende puntengemiddelde van 2.34.

In 2015 wist Kimborowicz als reliever van de Charlotte Stone Crabs, het Class A-team van Tampa Bay Rays, zijn verdiende puntengemiddelde te beperken tot 2.01 gerekend over bijna 45 innings in 27 wedstrijden. Vandaag en morgen is Kimborowicz al beschikbaar voor zijn Italiaans debuut namens San Marino in de twee uitwedstrijden tegen ParmaClima, dat ondanks een nieuw bestuur en een nieuwe sponsor een beetje teleurstelt in de Italian Baseball League door meer te verliezen dan te winnen: .429 (6 uit 14).

Starternde pitchers

De belangrijkste startende pitchers van San Marino zijn de Venezolaan Carlos Quevedo en de Dominicaan Fraylin Florian. De eerste werd in zijn eerste zeven wedstrijden van dit seizoen vier keer winnaar en één keer verliezer door in 37 2/3 innings zijn verdiende gemiddelde op 2.15 te houden. De tweede werd zes keer ingezet als starter en eenmaal als reliever. De pitcherwinst kreeg Florian slechts één keer op zijn naam, maar ook het aantal keer dat hij de nederlaag op zijn conto kreeg, bleef beperkt tot één.

De veertiende start werd toevertrouwd aan de Venezolaan Junior Oberto en die winst kreeg hij toen op zijn naam, alsmede bij twee eerdere beurten als reliever. Zijn verdiende puntengemiddelde bedraagt tot nu toe 2.37 over negentien innings, voor Florian 3.10 over 29 innings en voor de Italiaanse reliever Tommaso Cherubini 1.20 over vijftien innings.

Aanvalsformatie

De dit jaar nieuwe manager van San Marino heet Marco Nanni, die we misschien nog kennen als manager van Bologna gedurende het Europese seizoen in 2015, toen die club in de finale twee keer in Rotterdam verloor van Curaçao Neptunus. Dit jaar brengt Nanni een aanvalsformatie naar Regensburg, die aangevoerd wordt door de slagman met het hoogste gemiddelde van Italië: de Venezolaan Eric Epifano met .542.

De overige slagmannen van San Marino zijn Poma met .333, Pulzetti met .286, Albanese met .276, Chiarini met .263, Reginato met .250, Ferrini met .250, Imperiali met .226, Ermini met .222 en Avagnina met .156. De veldposities van San Marino worden bezet door catcher Albanese, Imperiali of Morreale op het eerste honk, Pulzetti op het tweede honk, Ferrini op het derde honk, korte stop Epifano en buitenvelders Ermini (linksveld), Poma (midveld) en Avagnina (rechtsveld). De 36-jarige aanvoerder Mario Chiarini is doorgaans aangewezen slagman.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2017