Britt Vonk voor het Nederlands Koninkrijksteam in actie op het WK.

EK dames 2017

Bondscoach Francisca presenteert EK-selectie

Bondscoach Francisca presenteert EK-selectie

Britt Vonk voor het Nederlands Koninkrijksteam in actie op het WK.

Britt Vonk voor het Nederlands Koninkrijksteam in actie op het WK.
Foto: © Fred Versluis

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softball speelt deze zomer tussen 25 juni en 1 juli het EK in Bollate, Italië. Deze week is de selectie voor dit toernooi door bondscoach Juni Francisca bekendgemaakt. In deze selectie herkennen we veel bekende namen uit de selectie die in 2016 nog vierde werd op het WK in Canada. Ook WK-uitblinkster Britt Vonk (foto), die op dit moment uitkomt voor de Amerikaanse Scrap Yard Dawgs, is er weer bij.

De afgelopen weken heeft het Koninkrijksteam dankzij het nieuwe topsportprogramma en de bijbehorende financiering van NOC*NSF zich full time voor kunnen bereiden op het EK Softbal met onder andere wekelijkse wedstrijden tegen teams uit de Golden League. Op basis van de trainingen en oefenwedstrijden is bondscoach Francisca tot de volgende selectie gekomen:

Pitchers: Ilona Andringa, Rebecca Soumeru, Leonella Elizabeth, Ginger de Weert, Eva Voortman, Lindsey Meadows
Catchers: Dinet Oosting, Karin Tuk, Anne Blaauwgeers
Infielders: Virginie Anneveld, Damishah Charles, Shareday Christina, Suclaina van Gurp, Britt Vonk, Maxime van Dalen
Outfielders: Jessie van Aalst, Brenda Beers, Chantal Versluis

De selectie bestaat op dit moment nog uit 18 speelsters. Van deze achttien speelsters zal nog één werpster af moeten vallen voor het toernooi begint.

Voorbereiding
Vanavond speelt Team Kingdom of the Netherlands nog een laatste oefenwedstrijd op eigen bodem. In Santpoort-Zuid wordt er gespeeld tegen Terrasvogels, dat op dit moment de tweede plaats bezet in de Golden League. De wedstrijd begint om 19.30u. In voorbereiding op het EK zal het team in Italië nog een aantal oefenwedstrijden spelen in de week voorafgaand aan het toernooi.

Doelstelling
De doelstelling voor het EK is duidelijk: de Europese titel moet heroverd worden. In 2015 werd Oranje in Rosmalen in de finale verslagen door aartsrivaal Italië. Het toernooi in Bollate biedt daarmee de ultieme kans op revanche.

Hieronder zie je het overzicht van alle deelnemende landen en de bijbehorende poule-indeling.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017