Curaçao Neptunus is de European Champions Cup gestart met een belangrijke zege op Bologna.

ECC 2017

Curaçao Neptunus start Europa Cup met winst

Curaçao Neptunus start Europa Cup met winst

Curaçao Neptunus is de European Champions Cup gestart met een belangrijke zege op Bologna.

Curaçao Neptunus is de European Champions Cup gestart met een belangrijke zege op Bologna.
Foto: © Rob Jelsma

In navolging van L&D Amsterdam is ook Curaçao Neptunus de European Champions Cup gestart met een klinkende overwinning. In het Duitse Regensburg sloegen Gianison Boekhoudt en Christian Diaz de Nederlandse kampioen naar een 12-6 overwinning tegen Fortitudo Bologna. Boekhoudt besliste in de zevende inning de wedstrijd met een grandslam-homerun.

De eerste speeldag van de European Champions Cup kon voor de Nederlandse clubs niet beter beginnen. Nadat L&D Amsterdam in de openingswedstrijd had afgerekend met het sterke T&A San Marino, sloeg in de tweede wedstrijd Curaçao Neptunus toe tegen CNF Unipolsai Bologna. Met die dubbele winst rekenden de Nederlandse clubs direct af met de koplopers uit de sterke Italian Baseball League.

Met nog altijd zonder pitcher Orlando Yntema, die om gezondheidsredenen niet inzetbaar is, reisde manager Ronald Jaarsma met enige zorgen om zijn pitchingstaf af naar Regensburg. Dat Jaarsma zich geen zorgen hoefde te maken, maakte zijn slagploeg direct in de eerste wedstrijd duidelijk. Nadat Osman Marval voor Bologna met een honkslag in de tweede inning twee ploeggenoten over de thuisplaat had geslagen, stelde Curaçao Neptunus op het pitchen van voormalig Major Leaguer Rudy Owens vanaf de vierde inning orde op zaken.

Belangrijke rol

Met name Christian Diaz (3 uit 4) en Gianison Boekhoudt (3 uit 5) speelden daarbij een belangrijke rol. In de vijfde inning sloeg Diaz met een tweehonkslag twee ploeggenoten ovet de thuisplaat. Twee innings later maakte Boekhoudt een einde aan het heuveloptreden van de inmiddels derde pitcher van Bologna. Hij sloeg met volle honken de bal over de hekken van de Armin-Wolf-Arena. Met die grandslam-homerun vergrootte de Arubaanse catcher de 5-2 voorsprong tot 9-2. Dat bleek beslissend.

In de achtste slagbeurt sloegen Diaz en Boekhoudt elk nog een punt over de thuisplaat, waardoor Curaçao Neptunus zelfs uit kon lopen tot 12-3. De drie tegenpunten in de negende inning, waarvan twee werden gescoord op een tweepitter van Alex Sambucci, konden de Rotterdamse ploeg nauwelijks deren. Diaz en Boekhoudt sloegen samen acht van de twaalf Rotterdamse punten over de thuisplaat. Hun ploeggenoot Stijn van der Meer (4 uit 5) scoorde viermaal.

Volgende tegenstander

De volgende tegenstander van Curaçao Neptunus wordt morgenmiddag om 13.30 uur Mainz Athletics. De Duitse honkballers gingen vandaag in hun eerste duel na acht innings met 17-7 knock-out tegen het Franse Rouen Huskies. In het duel werden maar liefst 32 honkslagen geslagen, waaronder veertien voor de club uit Mainz. De Duitsers lieten echter ook elf lopers achter op de honken.

                      1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
CNF UNIPOLSAI BOLOGNA 0 0 2 0 1 0 1 0 3  6 12 2
CURAÇAO NEPTUNUS      0 0 0 1 3 1 4 3 X 12 12 0

Pitchers CNF Unipolsai Bologna
Rudy Owens (4 2/3+1 man): 3-2-5-1
Filippo Crepaldi (1/3): 0-0-1-0
Roberto Corradini (1 1/3+3 man): 1-1-3-1
Nicolo Clemente (1 2/3): 0-4-3-0

Pitchers Curaçao Neptunus
Elton Koeiman (5): 1-5-6-0
Diegomar Markwell (2): 2-1-3-0
Jan Tomek (1): 1-0-0-0
Kevin Kelly (1): 2-1-3-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2017