Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem komt terug met winst bij Terrasvogels

FysioExpert Olympia Haarlem komt terug met winst bij Terrasvogels

FysioExpert Olympia Haarlem deelde dit weekend een dreun uit aan de meest naaste belager Terrasvogels. (Foto: Facebook pagina Terrasvogels Dames 1)

FysioExpert Olympia Haarlem mocht dit weekend op bezoek komen bij Terrasvogels. De schrik zat er, ondanks een eerste verlies aan Tex Town Tigers vorige week, duidelijk niet in bij de dames aan de top van de competitie. Terrasvogels kon ook op de thuisbasis geen punten behouden tegen de Haarlemse ploeg. In de eerste helft van de competitie lieten ze ook al vier punten schieten, en dat zou afgelopen zaterdag hetzelfde blijken te verlopen. (3-8, 3-5).

Foutloos spel

Beide ploegen maken weinig fouten in de vroege wedstrijd, maar ondanks dat foutloze spel weet Olympia Haarlem toch voldoende punten binnen te sprokkelen. Dit komt vooral omdat Olympia Haarlem zich keer op keer niet laat intimideren door vroege nullen en daar alsnog punten overheen zet. Aan slag zijn het honkslagen alom (9 honkslagen), die vertaald worden naar de uiteindelijke acht punten die een overwinning voor FysioExpert Olympia Haarlem betekenen (0-8).

Pittige comeback

Terrasvogels lijkt zich voor de tweede wedstrijd snel herpakt te hebben. In de eerste inning worden de ballen van Mariëlle Vleugels al direct goed geraakt. Ze moet deze pot sowieso maar liefst tien honkslagen tegen accepteren. De 3-0 voorsprong blijft echter niet lang behouden. In de derde inning vervalt het veld van Terrasvogels in chaos en weet DSS dankzij twee veldfouten ook drie punten op het bord te zetten. Brenda Beers kan daarna in inning zes dankzij scherp honklopen samen met Dinet Oosting nog twee punten laten noteren voor de uiteindelijke 3-5 winst.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League