HB Hoofdklasse

Pickles UVV en Ty Eriksen uit elkaar; Daal nieuwe manager

Pickles UVV en Ty Eriksen uit elkaar; Daal nieuwe manager

Pickles UVV en coach Ty Eriksen hebben halverwege het seizoen besloten uit elkaar te gaan
(Foto: Jan Kruijdenberg)

Pickles UVV, de nummer 6 in de huidige stand in de hoofdklasse honkbal, en coach Ty Eriksen hebben per direct in goed overleg besloten hun samenwerking te beëindigen. De Amerikaan Eriksen, die dit seizoen als coach overkwam uit de Duitse Bundesliga, wordt voor het restant van het seizoen vervangen door Ritchie Daal.

Met de Amerikaanse coach aan het roer bleven de verwachte resultaten uit. Het bestuur van Pickles UVV vindt dat er dit seizoen op papier een betere selectie is dan in het voorgaande seizoen, maar helaas kon Eriksen daar niet de positieve resultaten mee halen waar vooraf op gehoopt was. Een ander belangrijk element was de vonk die niet oversloeg tussen Ty Eriksen en de spelers.

Vonk
“We merken dat de kwaliteit van spelers er wel in zit, maar niet uit de verf komt. Het managen van de ploeg en het uitnutten van de kwaliteit van spelers en het team, kreeg Ty Eriksen niet goed over het voetlicht. De chemie was onvoldoende tussen spelers en coach. We hebben samen in goede harmonie en na gedegen intern overleg besloten de samenwerking te beëindigen”, aldus voorzitter Merijn van Elsäcker van de Utrechtse hoofdklasser.

Ty Eriksen, die ruim 3 maanden de Utrechtse hoofdmacht leidde: “Het is bijzonder jammer dat de samenwerking in de ploeg niet tot positieve resultaten heeft geleid. Maar als de vonk niet overslaat en uiteindelijk er geen voldoende basis is om samen door te gaan, dan is het beter dat we uit elkaar gaan”.

Daal
Na overleg met de coaching staf van Pickles UVV en na gesprekken met diverse spelers is besloten het seizoen verder te gaan met Ritchie Daal als manager van Pickles UVV. Morgen volgt de eerste test voor de nieuwe manager, wiens zoons Randy en Rodney deel uitmaken van de selectie van UVV. Dan komt de nummer drie van de ranglijst HCAW op bezoek op Sportpark de Paperclip in Vleuten.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse