Kevin Heijstek leidde L&D Amsterdam vandaag naar de eerste Europese winst van dit toernooi.

ECC 2017

Sterke start titelverdediger L&D Amsterdam

Sterke start titelverdediger L&D Amsterdam

Kevin Heijstek leidde L&D Amsterdam vandaag naar de eerste Europese winst van dit toernooi.

Kevin Heijstek leidde L&D Amsterdam vandaag naar de eerste Europese winst van dit toernooi.
Foto: © Rob Jelsma

Titelverdediger L&D Amsterdam is de European Champions Cup ijzersterk van start gegaan. De koploper uit de hoofdklasse was in de eerste wedstrijd van het Europese clubtoernooi in het Duitse Regensburg met 5-1 te sterk voor T&A San Marino, de koploper uit de Italian Baseball League. Pitcher Kevin Heijstek stond in acht innings slechts één punt toe.

Kevin Heijstek heeft weinig goede herinneringen overgehouden aan de European Champions Cup van vorig jaar. In Rimini liep de pitcher van L&D Amsterdam in de eindstrijd een ernstige blessure op, die niet alleen een einde maakte aan zijn seizoen, maar er ook voor zorgde dat hij de World Baseball Classic misliep.

Vandaag keerde Heijstek terug op het Europese toneel. En hij bleek ongenaakbaar. De international opende het duel met drie slagballen op rij voor Sebastiano Poma en verloor zijn vorm hierna geen enkel moment. Hij schakelde de eerste twaalf tegenstanders uit, waarvan drie  met drie slag.

Beslissend

Pas in de vijfde inning hoefde Heijstek de eerste honkslag te incasseren. Dat was wel meteen een solohomerun van veteraan Mario Chiarini. Heijstek liet zich niet van zijn stuk brengen en antwoordde met strikeouts voor Francesco Imperiali en Mattia Reginato. Uiteindelijk gooide de pitcher van L&D Amsterdam zeven keer drie slag en stond hij slechts vier hits toe in de eerste acht innings. Daarmee legde hij de slagploeg uit San Marino volkomen lam.

De solohomerun van Chiarini bracht de wedstrijd in balans, want in de eerste inning had Remco Draijer op een honkslag van Nick Urbanus en een veldfout al de score geopend. En in de zesde inning kwam de Amsterdamse ploeg op het pitchen van de Venezolaan Carlos Quevedo opnieuw op voorsprong, maar nu bleek dat beslissend. Door een veldfout, geraakt werper en een hit van Linoy Croes stroomden de honken vol. L&D Amsterdam profiteerde optimaal. Alleen Zerzinho Croes sloeg nog een honkslag, maar niettemin wisten de Amsterdammers toch vier runs uit deze kans te peuteren. Daarmee kwam de koploper uit de hoofdklasse op een 5-1 voorsprong.

Dubbelspel

Die voorsprong kwam in het slot van de wedstrijd nauwelijks meer gevaar. Door onder meer twee keer een dubbelspel werden de kansen voor T&A San Marino de kop ingedrukt. Met het tweede dubbelspel maakten tweede honkman Nick Urbanus, korte stop Zerzinho Croes en eerste honkman Kenny Berkenbosch een einde aan de wedstrijd. De Amsterdamse slagploeg kwam dit duel tot acht hits, waarbij alleen Nick Urbanus (2 uit 5) tweemaal succesvol raak wist te slaan.

Morgen vervolgt de titelverdediger om 16.30 uur het toernooi met een wedstrijd tegen ASD Rimini. Vorig jaar stonden beide teams tegenover elkaar in de finale. De honkballers uit Rimini opende vandaag de European Champions Cup met een 2-5 overwinning op gastheer Regensburg Legionaïre. Eerste honkman Nicola Garbella (Rimini) brak de puntloze wedstrijd pas in de achtste inning open met een tweepunten-homerun.

               1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
T&A SAN MARINO 0 0 0 0 1 0 0 0 0  1 5 2
L&D AMSTERDAM  1 0 0 0 0 4 0 0 X  5 8 0

Pitchers T&A San Marino
Carlos Quevedo (5 1/3): 5-3-5-2
Rios Ascanio (2/3): 0-2-1-0
Andres Perez (1): 0-2-1-0
Tommaso Cherubini (1): 1-0-1-0

Pitchers L&D Amsterdam
Kevin Heijstek (8): 7-2-4-0
Daan Hendrix (1): 0-1-1-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2017