Honkbal

Jurickson Profar terug in Major League

Jurickson Profar terug in Major League

Jurickson Profar keert terug in de MLB. Tijdens de afgelopen World Baseball Classic was de 24-jarige utility player een van de uitblinkers bij Team Kingdom of the Netherlands (Foto: Henk Seppen)

De Texas Rangers zullen vandaag Jurickson Profar oproepen naar hun Major League team. Profar, die het seizoen wel opende bij de hoofdmacht, maar later naar Triple-A werd gestuurd, vervangt de geblesseerde Adrian Beltre op het roster. De 24-jarige Curaçaoënaar krijgt dus een nieuwe kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau.

Na een voor Profar met het Koninkrijksteam zeer succesvol verlopen World Baseball Classic opende de multi-inzetbare speler het seizoen in de hoofdmacht van de Texas Rangers, maar hij kon zijn goede prestaties van dit toernooi geen vervolg geven. Met een slaggemiddelde van .135 in 15 wedstrijden werd Profar teruggestuurd naar Triple-A Round Rock. In de Pacific Coast League vond hij zijn vorm terug: hij sloeg .267 met 2 homeruns, 15 doubles en 20 RBI. In Texas raakte inmiddels de bekende derde honkman Adrian Beltre opnieuw geblesseerd en dat opende de deur voor de terugkeer van Profar bij de Texas Rangers. Jon Heyman, schrijver van de website Fanrag Sports, bracht het nieuws met deze tweet naar buiten.

Utility
Al jaren wordt Profar gezien als gigantisch talent. In 2013 stond hij zelfs te boek als het grootste talent uit de Minor Leagues van dat moment. Helaas heeft hij, mede door een aantal zware blessures nog niet definitief door kunnen breken in de Major League. Hij krijgt nu een nieuwe kans op die doorbraak en wat hem daarbij zeker kan helpen is zijn multi-inzetbaarheid. Profar speelde op het hoogste niveau al als eerste, tweede en derde honkman en korte stop, maar ook als linksvelder. Tijdens de World Baseball Classic liet hij zien dat ook center field voor hem geen enkel probleem vormt.

Laten we hopen dat hij zijn goede vorm uit Round Rock meeneemt naar Texas en begint zoals hij ooit zijn Major League-debuut begon:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal