Rashid Gerard was de beste slagman voor L&D Amsterdam.

ECC 2017

L&D Amsterdam naar halve finales

L&D Amsterdam naar halve finales

Rashid Gerard was de beste slagman voor L&D Amsterdam.

Rashid Gerard was de beste slagman voor L&D Amsterdam.

Al op de tweede dag heeft L&D Amsterdam zich als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales van de European Champions Cup. Voor de tweede dag op rij werd afgerekend met een sterke tegenstander uit de Italian Baseball League. In Regensburg was de titelverdediger met 2-9 te sterk voor ASD Rimini, dat vorig jaar in de finale ook al ten onder was gegaan tegen de Amsterdamse hoofdklasser.

L&D Amsterdam maakte het verschil in de tweede inning, waarin de Amsterdammers driemaal scoorde op drie hits en Rimini slechts één punt wist te halen uit vier hits. De formatie van hoofdcoach Charles Urbanus opende de score na een tweehonkslag van Rashid Gerard (3 uit 4). Hierna kwamen ook Zerzinho Croes en Nick Urbanus door met hits om de voorsprong op 0-3 te brengen.

In de gelijkmakende slagbeurt zag Rob Cordemans de honken volstromen, maar hij hoefde met één man uit, maar één punt toe te staan en kwam verder ongeschonden uit de inning. Hierna kreeg Cordemans nog maar twee honkslagen tegen voordat Nick Veltkamp hem afloste in de zevende inning.

Effectief

Terwijl de slagploeg van Rimini lang tevergeefs naar een nieuwe kans om te scoren zocht, liep Amsterdam snel uit. Door onder meer twee Italiaanse veldfouten kon L&D Amsterdam in de derde inning zelfs uitlopen tot 1-5. Max Clarijs bracht met een perfecte stootslag in de derde inning het vijfde Amsterdamse punt binnen.

Ook in het restant van de wedstrijd bleef L&D Amsterdam effectief met zijn kansen om gaan. Zo had de ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus aan één honkslag voldoende om in de vijfde inning tweemaal te score en vergrootte Gilmer Lampe na zijn driehonkslag de voorsprong in de zesde Amsterdamse slagbeurt tot 1-8. Na hun tweehonkslagen brachten Nicola Garbella (Rimini) en Rashid Gerard (Amsterdam) in de achtste en negende inning de 2-9 eindstand op het scorebord.

Halve finales

Door de tweede overwinning op rij heeft L&D Amsterdam zich nu als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales van de European Champions Cup. De Amsterdammers zijn zelfs al zeker van de eerste plaats in poule B. Die geeft in de halve eindstrijd recht op een wedstrijd tegen de nummer twee uit poule A. Dat kan mogelijk al Curaçao Neptunus worden. De Rotterdamse hoofdklasser verloor vandaag verrassend met 7-6 van Mainz Athletics uit Duitsland.

Morgen sluit L&D Amsterdam de eerste ronde af met een wedstrijd tegen Regensburg Legionäire. Met de Nederlandse pitcher Mike Bolsenbroek op de heuvel wist de gastheer gisteren het ASD Rimini nog even knap lastig te maken. Bolsenbroek hield de Italianen zeven innings lang puntloos. Pas in de laatste inning liep Rimini uit naar een 2-5 winst. Vanavond verloor Legionäire met ruim verschil (13-1) van T&A San Marino.

               1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
L&D AMSTERDAM  0 3 2 0 2 1 0 0 1  9 11 0
ASD RIMINI     0 1 0 0 0 0 0 1 0  2 11 5

Pitchers L&D Amsterdam
Rob Cordemans (6): 5-2-7-0
Nick Veltkamp (2): 0-1-3-0
Dennis Burgersdijk (1): 2-0-1-0

Pitchers ASD Rimini
Luca Di Raffaele (4+1 man): 3-7-5-3
Daniele Del Bianco (4+2 man): 0-1-6-2
Nicola Garbella (1): 1-1-0-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2017