Pitcher Timo van Ancum gooide zes innings voor Pickles UVV.

HB Hoofdklasse

UVV met nieuwe hoofdcoach naar gelijkspel

UVV met nieuwe hoofdcoach naar gelijkspel

Pitcher Timo van Ancum gooide zes innings voor Pickles UVV.

Pitcher Timo van Ancum gooide zes innings voor Pickles UVV.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Onder leiding van een nieuwe hoofdcoach heeft Pickles UVV vanavond een zwaarbevochten punt veroverd in de thuiswedstrijd tegen HCAW. De Utrechtse honkballers scoorden tweemaal in de negende inning om een 7-7 gelijkspel uit het vuur te slepen tegen de nummer drie uit de hoofdklasse. De Glaskoning Twins boekte tegen DSS zijn vierde zege van het seizoen.

Gisteren maakte Pickles UVV bekend de samenwerking met de Amerikaanse hoofdcoach Ty Eriksen per direct te beëindigen. Ritchie Daal was aangesteld als zijn vervanger. Vanavond stonden de honkballers van de Utrechtse club voor het eerst onder leiding van Daal, die in de seizoenen 2006 en 2007 ook al manager in de hoofdklasse was voor Almere’90.

Daal zag zijn ploeg maar liefst zevenmaal in de fout gaan. Met name in de zesde inning ging het mis. Met twee man uit ging de defensie van Pickles UVV viermaal in de fout. Zodoende kreeg HCAW eenvoudig de kans om door middel van vier runs de voorsprong te vergroten van 1-2 naar 1-6.

Inhaalrace

Die veldfouten gingen ten koste van startend pitcher Timo van Ancum (4-2-6-7), die zelf een goede wedstrijd gooide. Hij moest het daardoor afleggen tegen international Jim Ploeger. De pitcher van HCAW stond na de tweede inning alleen nog twee lopers op de honken toe na geraakt werper. In de zevende inning ging het echter alsnog mis voor HCAW en gaf de Bussumse ploeg de winst uit handen. Sergino Martis opende de slagbeurt met een tweehonkslag, waarna Julian Goins zijn voorbeeld volgde. Dat zorgde al voor de eerste punten. En nadat Goins zelf en na hem ook Brandon Rijnbergen wisten te scoren, was het gat al ingelopen tot 5-6.

Nadat Kevin Dirksen HCAW in de negende inning op 5-7 had gebracht, volbracht Pickles UVV in de tweede helft van de negende inning de inhaalrace. Na hits van Brandon Rijnbergen en Bryce Cherry en vier wijd voor Randy Daal stroomden de honken vol. HCAW had nog slechts één uit nodig voor de winst, maar faalde met de haven in zicht. Op een wilde worp en een veldfout konden Rijnbergen en Cherry de gelijke eindstand op het scorebord brengen. Met het gelijkspel loopt UVV een punt in op de concurrentie.

Beslissing

In Haarlem deed ook De Glaskoning Twins vanavond goede zaken. De ploeg uit Oosterhout forceerde in de wedstrijd tegen DSS al vroeg een beslissing. In de eerste inning scoorde Twins driemaal na onder meer twee vrije lopen en hits van Dennis de Quint en Melvin Perdue. Via punten in de vierde en vijfde inning liepen de bezoekers in Haarlem verder uit. Kevin Nieveld (honkslag) en Koen Halderman (vier wijd) verkleinden voor DSS de achterstand in de achtste inning tot 2-5, waardoor de thuisploeg in de negende inning zelfs nog zicht kreeg op de winst.

Odion Gouverneur scoorde na zijn tweehonkslag het derde punt voor de Haarlemse ploeg. DSS kreeg vervolgens zelfs lopers op het eerste en tweede honk, maar wist geen aanspraak meer te maken op de winst. De Japanse pitcher Daisuke Yamashita, die in de achtste inning naar de heuvel was gedirigeerd, kreeg de save op zijn naam.

Uitslagen
Pickles UVV – HCAW: 7-7
DSS – De Glaskoning Twins: 3-5

Klassement

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 L&D Amsterdam 21 18 0 3 0 36 166 53
2 Curaçao Neptunus 18 13 1 4 0 27 147 62
3 HCAW 22 11 2 9 0 24 115 93
4 Hoofddorp Pioniers 21 10 1 10 0 21 106 108
5 DSS 22 8 0 14 0 16 101 182
6 Pickles UVV 22 6 3 13 2 13 96 135
7 De Glaskoning Twins 22 4 1 17 0 9 89 187

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse