Het Arrows Park in Ostrava (Tsjechië).

EK U16 2017

EK-selectie Nederland U16 bekendgemaakt

EK-selectie Nederland U16 bekendgemaakt

Het Arrows Park in Ostrava (Tsjechië).

Het Arrows Park in Ostrava (Tsjechië).

Manager Ilja Hardewijn heeft de zestien speelsters bekendgemaakt waarmee hij komende maand in Ostrava deel gaat nemen aan de negende editie van het Europees kampioenschap voor speelsters van zestien jaar en jonger. In de aanloop naar de Europese titelstrijd speelt Oranje in Tsjechië nog een drietal oefenwedstrijden.

Het U16 Europees kampioenschap wordt van maandag 10 tot en met zaterdag 15 juli gehouden in het Tsjechische Ostrava. Het Nederlands team treft in poule B al direct in de eerste ronde titelverdediger Italië. Die wedstrijd wordt voorafgaand aan de openingsceremonie om 16.00 uur gespeeld op het Arrows Park, waar vorig jaar Olympia Haarlem nog winnaar werd van de European Cup Winner’s Cup. Een dag later is om 09.00 uur België de tweede en laatste tegenstander uit de eerste poule.

Tijdens het U16 EK wordt in de eerste ronde een halve competitie gespeeld. De twee beste teams uit elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales. Van die poule plaatsen de beste zes teams zich voor de finaleronde. Twee jaar geleden ontbrak Nederland op het U16 EK, nadat Oranje in 2013 derde was geworden. Tweemaal werd door het Nederlandse U16-team de Europese titel veroverd. Dat gebeurde in 2011 in Deurne (België) en in 2007 in Pilsen (Tsjechië).

Oefeninterlands

In de voorbereiding op het EK heeft het U16-team drie oefenwedstrijden gespeeld tegen het U19-team, dat dit jaar deelneemt aan het wereldkampioenschap. Op basis van die duels heeft manager Ilja Hardewijn de selectie teruggebracht van 27 naar zestien speelsters, waaronder vijf pitchers. De selectie is gevormd van speelsters van negen verschillende clubs. Twins is hofleverancier. De club uit Oosterhout vaardigt maar liefst vijf speelsters af. Storks, Onze Gezellen en Gophers hebben elk twee speelsters in de nationale jeugdploeg. De technische staf wordt, naast Hardewijn, gevormd door derde honkcoach Wessel Brocken, eerste honkcoach/fysiotherapeute Suzanne Poelgeest en teammanager/assistent-coach Kay van Schie.

Volgende week wordt in Houten nog een laatste oefenwedstrijd gespeeld tegen het U19-team. Op donderdag 6 juli vertrekt Oranje vervolgens richting Ostrava. In Tsjechië speelt Nederland nog drie oefeninterlands tegen achtereenvolgens Groot-Brittannie (7 juli om 15.30 uur), Tsjechië (8 juli om 10.00 uur) en Frankrijk (9 juli om 10.00 uur).

Selectie

Pitchers (5):
Jill Cloo (Storks)
Margot van Eijl (Twins)
Lisa Meyering (Onze Gezellen)
Bobbi Scheurkogel (Twins)
Lisanne Spoor (Vennep Flyers)

Catchers (3):
Kelly Bezems (Twins)
Puck Verbrugge (DSS)
Sophie Verdaasdonk (Roef!)

Binnenvelders (5):
Marijn Crouwel (Onze Gezellen)
Sterre Den Duijn (Twins)
Melissa Hoeverts (Gophers)
Tess Remmers (Twins)
Esmee Toet (Gophers)

Buitenvelders (3):
Noa Fehling (Storks)
Jacky Huijben (Olympia Haarlem)
Lieke Suskind (HCAW)

Reservespeelsters (2):
Noortje Bisschop (P, Terrasvogels)
Michelle Schuur (OF, Quick Amersfoort)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2017