Saskia Kosterink tijdens het WK 2014 in Nederland

EK dames 2017

Saskia Kosterink manager Koninkrijksteam U19

Saskia Kosterink manager Koninkrijksteam U19

Saskia Kosterink tijdens het WK 2014 in Nederland

Deze zomer staan er voor Team Kingdom of the Netherlands, het U19 team en het U16 team belangrijke toernooien op het spel. De selecties voor deze teams zijn inmiddels al bekend (Koninkrijksteam, U19 en U16). Vandaag is het daarom een mooi moment om de bijbehorende technische staven eens uit te lichten.

De staf van bondscoach Juni Francisca, die met het Koninkrijksteam van 25 juni tot 2 juli in Bollate strijd om de Europese titel, bestaat uit coaches Karen Marr, Saskia Koster, Marcel Schippers en Bart Hanegraaff (Strength & Conditioning), fysiotherapeuten Lisette Hagen en Robby Soumeru, team manager Bas Langezaal en press officer Seb Visser.

U19
Het U19 team, dat in de Golden League uitkomt als Talent Team Holland, wordt geleid door talent coach Saskia Kosterink. Zij zal tijdens het WK in Clearwater (24-30 juli) bijgestaan worden door coaches Karen Marr, Sandra Catoen en Bart Hanegraaff, team manager Sanne Bolhuis en fysiotherapeut Pien Arnzt.

Bij de wedstrijden in de Golden League voegt ook assistent Marcel Schippers zich bij de staf.

U16
Eerder vandaag werd de selectie van het U16 team bekendgemaakt. Deze meiden gaan tussen 10 en 16 juli strijden om de Europese titel in Ostrava en doen dat onder leiding van manager Ilja Hardewijn. Hardewijn wordt bijgestaan door coaches Wessel Brokken en Susanne Poelgeest en team manager Kay van Schie.

Het wordt een belangrijke zomer voor de vertegenwoordigende softbalteams, want er staan belangrijke punten op het spel voor de wereldranglijst. Technisch directeur Gijs Selderijk en Programmmanger Topsport Softbal Gonny Farley-Reijnen zijn zeer tevreden met de samenstelling van de verschillende staven en hebben veel vertrouwen in een succesvolle afloop voor alle drie de teams die deze zomer op een EK of een WK strijden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017