Christian Diaz wordt in de vierde inning uitgetikt door catcher Nicholas Morreale.

ECC 2017

Curaçao Neptunus naar Europese clubfinale

Curaçao Neptunus naar Europese clubfinale

Christian Diaz wordt in de vierde inning uitgetikt door catcher Nicholas Morreale.

Christian Diaz wordt in de vierde inning uitgetikt door catcher Nicholas Morreale.
Foto: © Rob Jelsma

Na een jaar afwezigheid staat Curaçao Neptunus morgen weer in de Europese clubfinale. De Rotterdammers versloegen vandaag in de halve finale van de European Champions Cup T&A San Marino met 7-1 shut-out. Pitcher Diegomar Markwell gooide in Regensburg een complete wedstrijd.

Acht keer eerder werd het Rotterdamse Neptunus Europees clubkampioen. Maar vorig jaar werd de Rotterdamse ploeg als titelverdediger in de halve finales onttroond door L&D Amsterdam. Tijdens dat toernooi had Neptunus zich pas voor de halve finale geplaatst na een walk-off vier wijd voor Gianison Boekhoudt in de tiende inning van de wedstrijd tegen T&A San Marino.

Pitcher Diegomar Markwell gooide een complete wedstrijd.

Pitcher Diegomar Markwell gooide een complete wedstrijd.
Foto: © Rob Jelsma

Zo moeizaam als het vorig jaar ging, zo eenvoudig ging het vandaag.Dat was vooral te danken aan pitcher Diegomar Markwell. Nadat gisteren Kevin Kelly het pitchersprobleem van de Rotterdammers deed vergeten, volgde Markwell vandaag zijn voorbeeld.

Kansloos

Markwell stond alleen in de tweede en de negende inning meer dan één honkslag toe. Vanaf de tweede slagbeurt van San Marino liet de veteraan geen enkele loper meer toe op het tweede honk tot de negende inning. Hij liet daarmee de slagploeg van T&A San Marino volledig kansloos en hield moeiteloos de volledige wedstrijd stand.

Pas in de negende inning kreeg T&A San Marino vat op de pitches van Markwell. Honkslagen op rij van Mario Chiarini en Francesco Imperiali en een opofferingsslag van Lorenzo Avagnina brachten het enige punt voor San Marino over de thuisplaat. Markwell hield echter stand en sloot met drie slag voor Gabriele Ermini de wedstrijd in stijl af.

Finale

Benjamin Dille bereikt veilig het tweede honk.

Benjamin Dille bereikt veilig het tweede honk.
Foto: © Rob Jelsma

Curaçao Neptunus brak de puntloze wedstrijd open toen Benjamin Dille en Christian Diaz de vierde inning openden met tweehonkslagen op rij. Daniel Fernandes (tweehonkslag) verdubbelde die voorsprong op een wilde worp van de net daarvoor op de heuvel verschenen reliever Andres Perez. Die 2-0 voorsprong bleef op het scorebord totdat Curaçao Neptunus in de zevende inning de wedstrijd besliste. Door onder meer hits van Fernandes, Diaz en Gregory Muller scoorde de Nederlandse landskampioen maar liefst vijfmaal: 7-0.

Het enige tegenpunt in de negende inning deerde de Rotterdamse ploeg al niet meer. Als eerste team plaatste Curaçao Neptunus zich met de winst voor de finale van de European Champions Cup. Daarin is morgen om 19.00 uur de winnaar van het duel tussen titelverdediger L&D Amsterdam en Fortitudo Bologna de tegenstander. Het Italiaanse Bologna was in 2015 de tegenstander van Neptunus in de laatste Europese clubfinale die de Rotterdammers wisten te winnen.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
T&A SAN MARINO   0 0 0 0 0 0 0 0 1  1 8 1
CURAÇAO NEPTUNUS 0 0 0 1 1 0 5 0 X  7 8 0

Pitchers T&A San Marino
Joshuah Kimborowicz (4 1/3+1 man): 4-1-4-0
Andres Perez (2+1 man): 2-2-3-1
Rios Ascanio (1/3+1 man): 0-0-2-0
Tommaso Cherubini (1 1/3): 1-0-0-0

Pitchers Curaçao Neptunus
Diegomar Markwell (9): 6-1-8-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2017