Gianison Boekhoudt werd uitgeroepen tot MVP.

ECC 2017

Gianison Boekhoudt uitgeroepen tot MVP

Gianison Boekhoudt uitgeroepen tot MVP

Gianison Boekhoudt werd uitgeroepen tot MVP.

Gianison Boekhoudt krijgt de prijs voor MVP uit handen van de Nederlandse official Paul Bokern.
Foto: © Rob Jelsma

Catcher Gianison Boekhoudt is na afloop van de gewonnen finale uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de European Champions Cup. De Arubaanse honkballer van de kersverse Europees kampioen Curaçao Neptunus mocht daarvoor een prijs in ontvangst nemen.

Boekhoudt kwam in de eerste vier wedstrijden van het toernooi in het Duitse Regensburg tot zes hits (.462) en bleef in alle duels foutloos. Hij leidde bovendien het deelnemersveld in homeruns (2) en was de nummer drie in binnengeslagen punten (7). Tijdens de finale tegen CNF Unipolsai Bologna sloeg Boekhoudt, met dank aan een Italiaanse veldfout, drie punten in de zevende inning over de thuisplaat. Daarmee besliste de Arubaan de wedstrijd.

De andere twee individuele prijzen gingen vanavond naar Italianen. Paolino Ambrosino van verliezend finalist CNF Unipolsai Bologna werd de beste slagman van het toernooi. De aangewezen slagman van de Italiaanse landskampioen kwam in de eerste vier wedstrijden van het toernooi tot acht honkslagen en een slaggemiddelde van .615. Dat was voldoende om zijn ploeggenoot Alex Sambucci (.583) voor te blijven.

Beste pitcher werd zijn ploeggenoot Matteo Bocchi. Hij gooide in de wedstrijd tegen Rouen Huskies een no-hitter. In zeven innings stond hij dat duel geen enkele honkslag en geen enkel punt toe.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2017