Rachid Engelhardt (2 uit 4) zorgde zondag voor drie binnengeslagen en drie gescoorde punten.

HB Hoofdklasse

HCAW en De Glaskoning Twins winnen series

HCAW en De Glaskoning Twins winnen series

Rachid Engelhardt (2 uit 4) zorgde zondag voor drie binnengeslagen en drie gescoorde punten.

Rachid Engelhardt (2 uit 4) zorgde zondag voor drie binnengeslagen en drie gescoorde punten.
Foto: © Jan Kruijdenberg

HCAW en De Glaskoning Twins hebben deze week hun series uit de achtste speelronde gewonnen. HCAW pakte vijf punten in de drieluik tegen Pickles UVV, terwijl De Glaskoning Twins tweemaal won van nummer vijf DSS. Daarmee is de hekkensluiter nu UVV weer in het klassement genaderd tot twee punten.

Slechts vier teams uit de hoofdklasse kwamen deze week in actie tijdens de achtste speelronde van de reguliere competitie. Koplopers L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus namen deze week deel aan de European Champions Cup, terwijl Hoofddorp Pioniers een week rust had.

De honkballers van HCAW grepen de afwezigheid van Curaçao Neptunus aan de tweede plaats in de hoofdklasse over te nemen. De Bussumse ploeg kwam met de twee overwinningen dit weekeinde op Pickles UVV in overwinningen op gelijke hoogte met de Rotterdammers, maar heeft al wel inmiddels zes wedstrijden meer gespeeld.

Ook De Glaskoning Twins kende een goede week. De Oosterhoutse club won zijn tweede serie van dit seizoen. Na de winst op donderdag tegen DSS werd ook zondag de overwinning in de wacht gesleept. Doordat UVV deze week niet wist te winnen, heeft Twins het verschil met de nummer zeven weer verkleind tot slechts twee punten.

Pickles UVV – HCAW

HCAW kwam zaterdag niet verder dan drie hits, maar trok uiteindelijk wel de winst naar zich toe. In de vierde inning joeg Roeland Henrique een pitch van Jurjen van Zijl over de hekken voor de eerste Bussumse hit. Van Zijl (6-1-3-0) stond nog twee honkslagen toe in de vijfde inning, maar kwam met een dubbelspel uit de problemen. In het restant van de wedstrijd liet de pitcher van Pickles UVV geen enkele tegenstander meer toe tot de honken.

De complete wedstrijd van Van Zijl kon uiteindelijk niet met winst worden beloond. Pickles UVV kwam wel tot negen hits, maar wist op het pitchen van Kaj Timmermans en Oscar Meuris niet te scoren. Negen lopers werden achtergelaten op de honken, waarvan twee op het derde honk. Zowel in de achtste als negende inning kreeg UVV nog wel een loper op het tweede honk, maar bleef de stand ongewijzigd.

In een wedstrijd met achttien punten, 27 honkslagen en zeven veldfouten bleef HCAW zondag ongeslagen in de serie tegen Pickles UVV. Sergino Martis bracht UVV met een homerun in de eerste inning nog wel op een 3-0 voorsprong. Maar zes Bussumse honkslagen later was die voorsprong definitief verdwenen. HCAW scoorde tweemaal in de tweede en in de derde inning en keek niet meer om. Via onder meer een solohomerun van Kevin Weijgertse liepen de bezoekers uit naar een 4-11 voorsprong. UVV verkleinde het verschil in de laatste slagbeurt nog met drie punten, maar kwam niet meer in de buurt van zijn tegenstander. Voor HCAW sloegen Dylan Koster (3 uit 4), Boyd Tuhumury (3 uit 6) en Roelie Henrique (3 uit 6) elk drie honkslagen. Bryce Cherry (4 uit 5) sloeg voor UVV zelfs vier hits.

DSS – De Glaskoning Twins

In de wedstrijd van zaterdag tussen De Glaskoning Twins en DSS trokken de Haarlemse bezoekers de winst in de negende inning naar zich toe. Odion Gouverneur en Koen Halderman konden na hun honkslagen scoren op veldfouten in de defensie van De Glaskoning Twins. Daarmee draaide de Haarlemse ploeg een 5-4 achterstand om in een 5-6 overwinning. Op het pitchen van Reggie Bomberg kwam die voorsprong in de tweede helft van de negende inning niet meer in gevaar. Djwei Appelman sloeg in de zesde inning voor DSS twee punten binnen met een homerun.

Zondag sloeg Sven van de Sanden de bal voor DSS over de omheining. Daarmee sloeg hij drie punten binnen en bracht hij de voorsprong voor zijn team in de derde inning op 5-3. Hierna nam De Glaskoning Twins het initiatief volledig over. De honkballers uit Oosterhout hadden twee grote innings. In de vijfde inning scoorde de ploeg zevenmaal op vier hits. En in de achtste inning volgden nog eens zes runs op opnieuw vier honkslagen. Daarmee werd na acht innings een 6-18 stand bereikt en kon de wedstrijd vroegtijdig worden beëindigd.

Melvin Perdue (3 uit 6) had een belangrijke bijdrage voor De Glaskoning Twins. De linksvelder sloeg met een tweehonkslag drie man binnen in de vijfde inning en kwam in het gehele duel tot zes binnengeslagen en twee gescoorde punten. Bob van der Meer (3 uit 5) had een aandeel in zes van de Oosterhoutse punten.

Uitslagen achtste speelronde

Pickles UVV – HCAW: 7-7
HCAW – Pickles UVV: 1-0
Pickles UVV – HCAW: 7-11

DSS – De Glaskoning Twins: 3-5
De Glaskoning Twins – DSS: 5-6
DSS – De Glaskoning Twins: 6-18 (8 innings)

Klassement

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 L&D Amsterdam 21 18 0 3 0 36 166 53
2 HCAW 24 13 2 9 0 28 127 100
3 Curaçao Neptunus 18 13 1 4 0 27 147 62
4 Hoofddorp Pioniers 21 10 1 10 0 21 106 108
5 DSS 24 9 0 15 0 18 113 205
6 Pickles UVV 24 6 3 15 2 13 103 147
7 De Glaskoning Twins 24 5 1 18 0 11 112 199

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse