Pitcher Frailyn Florian in actie. De pitchers van T&A San Marino gooiden samen negen keer drie slag.

ECC 2017

L&D Amsterdam eindigt als vierde

L&D Amsterdam eindigt als vierde

Pitcher Frailyn Florian in actie. De pitchers van T&A San Marino gooiden samen negen keer drie slag.

Pitcher Frailyn Florian in actie. De pitchers van T&A San Marino gooiden samen negen keer drie slag.
Foto: © Rob Jelsma

Een dag nadat L&D Amsterdam door CNF Unipolsai Bologna werd onttroond als Europees clubkampioen, is de titelverdediger vanavond door T&A San Marino verwezen naar de vierde plaats. In de strijd om het brons maakte L&D Amsterdam geen enkel moment aanspraak op de winst: 7-3.

T&A San Marino kon vandaag het beste omgaan met de teleurstelling over het missen met de Europese clubfinale. De ploeg uit de Italian Baseball League, die driemaal eerder winnaar werd van de Europa Cup, opende al in de tweede inning de score en bleef in de rest van de wedstrijd het onttroonde L&D Amsterdam onder druk zetten.

De slagploeg van L&D Amsterdam kwam tot zeven honkslagen.

De slagploeg van L&D Amsterdam kwam tot zeven honkslagen.
Foto: © Rob Jelsma

Alleen Nick Urbanus (2 uit 4) wist raad met de pitchers van San Marino, die samen negen keer drie slag gooiden. In de derde inning was hij er dichtbij in de buurt om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Bij een 3-0 achterstand sloeg Urbanus een bal diep het buitenveld in. Daar kwam hij slechts enkele centimeters te kort voor een grandslam-homerun. Met zijn rug tegen de tijdelijke omheining wist rechtsvelder Lorenzo Avagnina de uithaal onschadelijk te maken.

Leiding

Die lange bal van Urbanus stelde wel Jesse Aussems in staat om te scoren. Twee innings later sloeg Urbanus met een tweehonkslag nog eens twee punten binnen om de wedstrijd in balans te brengen. Dat was slechts van korte duur. San Marino hernam meteen de leiding en gaf die hierna niet meer uit handen. Op het pitchen van Kevin Heijstek, Nick Veltkamp en Pim Walsma kwam de slagploeg uit San Marino vanmiddag tot twaalf hits, waaronder een solohomerun van Duran Epifano.

Met drie overwinningen en twee nederlagen moet L&D Amsterdam in het Duitse Regensburg genoegen nemen met een vierde plaats.  In acht eerdere Europa Cup-toernooien eindigden de Amsterdammers alleen in 2009 en 2011 op een vierde plaats. Beide keren gebeurde dat tijdens de Final Four.

                1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
L&D AMSTERDAM   0 0 1 0 2 0 0 0 0  3  7 2
T&A SAN MARINO  0 2 1 0 2 2 0 0 X  7 12 3

Pitchers L&D Amsterdam
Kevin Heijstek (4 2/3): 5-2-7-2
Nick Veltkamp (2 1/3): 1-0-3-0
Pim Walsma (1): 0-1-2-0

Pitchers T&A San Marino
Carlos Quevedo (4): 3-2-2-1
Frailyn Florian (1): 1-0-2-1
Yoimer Camacho (2): 2-0-1-1
Andres Perez (1): 2-0-1-0
Junior Oberto (1): 1-0-1-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2017