Yurendell de Caster, Dashenko Ricardo en Curt Smith werden afgelopen januari met Tigres de Chinandega winnaar van de Serie Latinoamericana.

Honkbal

Curaçao naar Serie Latinoamericana

Curaçao naar Serie Latinoamericana

Yurendell de Caster, Dashenko Ricardo en Curt Smith werden afgelopen januari met Tigres de Chinandega winnaar van de Serie Latinoamericana.

Yurendell de Caster, Dashenko Ricardo en Curt Smith werden afgelopen januari met Tigres de Chinandega winnaar van de Serie Latinoamericana.
Foto: © ALBP

Curaçao wordt aankomende winter één van de deelnemers tijdens de zesde editie van de Serie Latinoamericana. Het toernooi wordt van 26 januari tot en met 1 februari 2018 gehouden in Nicaragua. Eerder namen verschillende Curaçaose honkballers in dienst van Nicaraguaanse profclubs al deel aan het Latijns Amerikaanse kampioenschap.

De toetreding van Curaçao tot de Asociación Latinoamericana de Beisbol Profesional (ALBP) was een jaar geleden al aan de orde, maar kwam toen te snel voor Curaçao om deel te kunnen nemen aan de vorige editie van de Serie Latinoamericana.

Tijdens een bijeenkomst van het bestuur van de ALBP afgelopen zaterdag 27 mei in Miami werd de toetreding van Curaçao officieel bekrachtigd. Met Curaçao zijn ook Chili en Argentinië lid geworden van de ALBP. Daarmee bestaat het Latijns-Amerikaanse samenwerkingsverband nu uit zeven landen. Colombia, Mexico, Nicaragua en Panama maakten al deel uit van de ALBP.

Zesde editie

De zeven landen gaan van 26 januari tot en met 1 februari 2018 tijdens de zesde editie van de Serie Latinoamericana voor het eerst met elkaar de strijd aan. Curaçao wordt tijdens het toernooi vertegenwoordigd door de kampioen van de lokale competitie, versterkt met een aantal extra spelers.

De strijd om het Latijns-Amerikaanse kampioenschap wordt gehouden in het nieuwe Estadio Nacional Denis Martínez in Nicaragua, dat in december wordt heropend tijdens de XI Juegos Deportivos Centroamericanos.

Grote invoed

De afgelopen jaren hebben de honkballers uit Curaçao al een grote invloed gehad op de Serie Latinoamericana de Beisbol Profesional. In 2014 werd voormalig Major Leaguer Randall Simon de eerste Curaçaose honkballer die in actie kwam tijdens dit Latijns Amerikaans kampioenschap. Simon speelde op dat toernooi voor de Nicaraguaanse kampioen Gigantes de Rivas.

Twee jaar later volgde Yurendell de Caster zijn voorbeeld. Hij won met Gigantes de Rivas bovendien als eerste club uit Nicaragua de Serie Latinoamericana. De Caster keerde afgelopen januari terug in de finale. Maar ditmaal met Tigres de Chinandega én de Curaçaose honkballers Dashenko Ricardo en Curt Smith. Met de drie internationals uit het Nederlands Koninkrijksteam veroverde ook Tigres de Chinandega het Latijns-Amerikaanse kampioenschap.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal