Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem verstevigt koppositie

FysioExpert Olympia Haarlem verstevigt koppositie

Olympia bleef dit weekend wederom ongeslagen
(Foto: Fred Versluis)

FysioExpert Olympia Haarlem verzorgde dit weekend de dubbel tegen Roef! In het zonnige Haarlem. Eerder in de competitie kon Roef! Niet voorkomen dat dit resulteerde in twee keer een 2-10 verlies, maar dit weekend gaf de ploeg uit Moergestel zich minder makkelijk gewonnen. De wedstrijden liepen gelijk op, en ook al vielen de scores alsnog uit in het voordeel van FysioExpert Olympia Haarlem, waren de cijfers ditmaal toch minder overtuigend (4-1, 6-3).

Snelle actie
Er werd snel toegeslagen in wedstrijd één, toen Olympia hun uiteindelijke vier punten wist te maken in de eerste inning. De ploeg uit Haarlem wist de pitches van Marjolein Merkx een aantal malen goed te raken en scoorde de winnende punten dankzij scherp honklopen. De verdere wedstrijd verliep stilletjes zonder punten. Roef! zet hier in de vierde inning nog 1 punt tegenover, maar kwam niet meer dichterbij (4-1).

IJzersterke pitching voor Roef! mag niet baten
Pitcher Mikayla Endicott gooit voor Roef! een ijzersterke tweede wedstrijd met negen strikeouts. Toch moet ze ook de honkslagen tolereren die Olympia Haarlem goed weet te verzilveren met een weelde aan gestolen honken. Zelf weet Roef! laat in de wedstrijd ook grip te krijgen en een paar mooie meppen te geven, maar de drie behaalde punten blijken niet genoeg (6-3).

Op zondag was Talent Team Holland de tegenstander voor Olympia. Talent Team Holland heeft het als lerende ploeg nog zwaar in de Golden League tot nu toe. Toch is er veelbelovend softbal te zien van de dames. Tegen koploper FysioExpert Olympia Haarlem was het dit weekend echter toch nog wel even afzien. De Haarlemse ploeg loopt met een monsterscore over TTH heen in de eerste wedstrijd, en ook in wedstrijd twee weet de jonge ploeg zich niet te herstellen (3-18, 4-9).

Ongenadige afslachting
Het lijkt allemaal een tijdje best gelijk op te gaan in de eerste wedstrijd. Beide teams kunnen wat punten binnenlopen na mooie honkslagen en de score loopt niet ver uit elkaar tot aan de vijfde inning. Dan slaat FysioExpert Olympia Haarlem echter ongenadig toe, en weet praktisch iedereen in de slagvolgorde een honkslag te laten noteren. De dubbels en triples vliegen TTH om de oren in een inning waarin uiteindelijk maar liefst 11 punten worden gescoord. Zo moet Talent Team Holland de eerste wedstrijd op een 3-18 score prijsgeven aan de Haarlemse geweldenaar.

Geschrokken TTH komt terug
De schrik over de afslachting van de laatste inning zat er bij Talent Team Holland in wedstrijd twee nog goed in. Ook hier weet FysioExpert Olympia Haarlem in inning één direct vijf punten te laten noteren. Het is een voorsprong die ze niet meer afgeven, ondanks het feit dat TTH later in de wedstrijd meer in hun spel weet te komen. De score blijft steken op 4-9 ditmaal, na een wedstrijd met mooie acties aan beide kanten.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League