Golden League

Terrasvogels pakt dubbele winst in Enschede

Terrasvogels pakt dubbele winst in Enschede

Complete chaos rondom het tweede honk tijdens de wedstrijd Tex Town Tigers – Terrasvogels.
(Foto: Facebook Terrasvogels Dames 1)

Dit weekend was het de beurt aan de Tex Town Tigers om Terrasvogels op hun thuisbasis te onthalen. Afgelopen mei waren de resultaten voor TTT wisselend en konden ze één keer de winst mee naar huis nemen op bezoek bij Terrasvogels. Dit weekend wisten de Terrasvogels echter tot twee keer toe een overwinning weg te snoepen bij de Tex Town Tigers. Er werd zelfs geen punt gescoord ten overstaan van het eigen publiek (0-1, 0-6).

Dure fout
Een dure fout in de zesde inning kost Tex Town Tigers in de eerste pot de winst. Lindsey Meadows krijgt geen grip op een fieldbal van Lizzie Clarijs die hierdoor het eerste honk kan bereiken. Ondertussen loopt Dervica Mutic (die dankzij pinch hitter Sanne Korpel op het honk was gekomen) het winnende punt binnen dankzij diezelfde fout. Hierna is de wedstrijd snel ten einde met een 0-1 score.

Chaos in het veld
Het lijkt alsof de fout in de eerste wedstrijd teveel was blijven hangen in de hoofden van de Tex Town Tigers. Terrasvogels kan in wedstrijd twee namelijk direct uitlopen naar een 0-3 voorsprong dankzij een schare hits en nog een aantal fouten in het veld. De verdere partij worden er nog wat punten gesprokkeld door Terrasvogels, en kunnen de Tex Town Tigers dankzij sterk pitchen van Micaela Whitney (9 strikeouts) zelf punten tegen afhouden. Ook deze wedstrijd moet Tex Town Tigers gewonnen geven: 0-6.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League