Gianfranco Wawoe in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Honkbal

International Wawoe in All Star Game

International Wawoe in All Star Game

Gianfranco Wawoe in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Gianfranco Wawoe in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © Freek Bouw

Internatonal Gianfranco Wawoe is één van de drie spelers uit het Koninkrijk, die deze maand in de Amerikaanse Minor League deel nemen aan de All Star Game. De andere profhonkballers zijn Sicnarf Loopstok en Darren Seferina. In totaal zijn er dit seizoen twaalf verschillende All Star Games in de Minor League, die worden gehouden tussen 17 juni en 15 augustus.

Wawoe maakte dit jaar met het Nederlands Koninkrijksteam de voorbereiding op de World Baseball Classic mee, nadat hij in 2015 al zijn debuut voor Oranje had gemaakt tijdens de Premier 12.

De 22-jarige Wawoe maakt nu ook zijn debuut tijdens een Minor League All Star Game. De Curaçaose tweede honkman gooide afgelopen weken hoge ogen voor het Class A Advanced-team Modesto Nuts, waarvoor hij in 42 wedstrijden een slaggemiddelde van .301 bij elkaar sloeg. Het leverde hem zelfs kortstondig een promotie op naar het Double A-team Arkansas Travelers.

Sicnarf Loopstok

Met de North Division All-Stars neemt Wawoe dinsdagavond 20 juni in het het Rawhide Ballpark in Visalia (Californië) deel aan de California League All Star Game. Het is voor het eerst sinds 1995 dat de California League zijn eigen All Star Game houdt. De afgelopen jaren werd de All Star Game gezamenlijk gehouden met de Carolina League.

Ook de Carolina League houdt dinsdagavond voor het eerst sinds 1995 zijn eigen All Star Game. Tijdens die wedstrijd is Sicnarf Loopstok één van de spelers van de North Division All Stars. De 24-jarige Arubaanse catcher van het Class A Advanced-team Lynchburg Hillcats is bezig aan zijn vijfde profseizoen, maar ontving nog niet eerder een uitnodiging voor de All Star Game.

Darren Seferina

De wedstrijd met Loopstok wordt dinsdagavond gespeeld in Salem (Virginia). Loopstok kwam dit seizoen in 53 wedstrijden voor Lynchburg Hillcats tot 54 honkslagen (.281), waaronder zeven homeruns.

Tweede honkman Darren Seferina is na 2014 voor de tweede keer in zijn carrière geselecteerd voor de All Star Game. De Curaçaose tweede honkman van Palm Beach Cardinals maakt deel uit van het roster van de South Division All-Stars. Dit team gaat zaterdag 17 juni de strijd aan tijdens de Florida State League All-Star Game, die wordt gehouden in het Joker Marchant Stadium in Lakeland (Florida). Seferina speelde dit jaar in zijn vierde profseizoen 54 wedstrijden voor het Class A Advanced-team Palm Beach Cardinals met een slaggemiddelde van .252.

Carter Kieboom

Ook Carter Kieboom ontving een uitnodiging voor de All Star Game. Zijn prestaties in dienst van Hagerstown Suns leverden hem een plek op op het roster van de North Division All-Stars. Zeer waarschijnlijk moet Kieboom, die momenteel hinder ondervindt van een blessure, de 58e editie van de South Atlantic League All-Star Game van dinsdagavond 20 juni door dat kwetsuur aan zich voorbij laten gaan.

De negentienjarige Kieboom werd vorig jaar in de eerste ronde door Washington Nationals gedraft en is momenteel in dienst van Hagerstown Suns bezig aan zijn eerste volledige seizoen in de Minor League. Hij heeft dit jaar een slaggemiddelde van .333 met zes homeruns en twintig binnengeslagen punten in 29 wedstrijden.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal