Desi Relaford is één van de MLB-sterren die naar Rotterdam komt voor het geven van clinics.

Honkbal

Drie voormalige Major Leaguers naar Rotterdam

Drie voormalige Major Leaguers naar Rotterdam

Desi Relaford is één van de MLB-sterren die naar Rotterdam komt voor het geven van clinics.

Desi Relaford is één van de MLB-sterren die naar Rotterdam komt voor het geven van clinics.
Foto: © MLBPAA

Drie voormalige Major Leaguers, met samen 1.481 wedstrijden op het allerhoogste niveau, verblijven komende maand een aantal dagen in Rotterdam voor het geven van gratis jeugdclinics tijdens het World Port Tournament. Het gaat om Brad Pennington, Desi Relaford en Kerry Robinson.

Het Amerikaanse drietal maakt de komende dagen in het kader van de Legends for Youth Clinic Series een rondgang langs verschillende Duitse en Nederlandse steden. Die begint op donderdag 22 juli in het Duitse Homburg en gaat via Keulen, Ennepetal en Düsseldorf naar Rotterdam. In het Neptunus Familiestadion worden op zaterdag 1, zondag 2, woensdag 5 en vrijdag 7 juli vijf clinics gehouden.

Het wordt de derde keer dat de Legends for Youth Clinic Series in Duitsland wordt gehouden en de eerste keer in Nederland. De Legends for Youth Clinic Series is een initiatief van de Major League Baseball Players Alumni Association (MLBPAA). De gratis clinics worden gehouden voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar. Na afloop van de clinics krijgen de deelnemers de kans om handtekeningen te vragen. Er wordt onder meer getraind op pitching, catching, honklopen.

Zeer ervaren

Met de Legends for Youth Clinic Series komen drie zeer ervaren voormalig Major Leaguers naar Rotterdam. Brad Pennington kwam als pitcher uit in 79 wedstrijden. Hij speelde in vijf seizoenen in actie voor Baltimore Orioles, Cincinnati Reds, Boston Red Sox en California Angels. In 1996 speelde hij zijn laatste wedstrijd in de Major League voor Tampa Bay Devil Rays.

Desi Relaford speelde tussen 1996 en 2007 zelfs elf seizoenen in de Major League voor Philadelphia Phillies, New York Mets, Seattle Mariners, Kansas City Royals en Colorado Rockies. Buitenvelder Kerry Robinson speelde zeven seizoenen in de Majors. Hij kwam in 463 wedstrijden uit voor Tampa Bay Devil Rays, Cincinnati Reds, St. Louis Cardinals, San Diego Padres en Kansas City Royals. Hij kwam daarin tot een slaggemiddelde van .267.

Door omstandigheden heeft Hall of Famer Bert Blijleven op het laatste moment moeten afzeggen, waardoor hij niet bij de clinics en het World Port Tournament aanwezig kan zijn.

Tijden
Zaterdag 1 juli van 16.30 tot 18.00 uur
Zondag 2 juli van 17.00 tot 18.30 uur
Woensdag 5 juli van 15.00 tot 16.30 uur en van 16.30 tot 18.00 uur
Vrijdag 7 juli van 16.30 tot 18.00 uur

 

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal