EK dames 2017

Koninkrijksteam op weg naar Italië voor EK

Koninkrijksteam op weg naar Italië voor EK

Team Kingdom of the Netherlands op Schiphol vlak voor vertrek naar het EK

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands stappen vandaag op het vliegtuig naar Italië. In Bollate, in het noorden van Italië, speelt het team van 25 juni tot 2 juli om de Europese titel. In de komende week zal het Koninkrijksteam zich in Italie voorbereiden op dit toernooi via onder anderen drie oefenwedstrijden.

De ploeg van bondscoach Juni Francisca neemt het deze week in oefenwedstrijden op tegen een All-Star Team uit de Italiaanse Serie A en de nationale teams van Spanje en Groot-Brittannië. Met die drie oefenwedstrijden komt een einde aan een reeks oefenwedstrijden die het team eerder al op eigen bodem afwerkte om zich voor te bereiden op het EK, waar dit jaar de Europese titel heroverd moet worden.

Oefenprogramma:
Woensdag 21 juni 11.00u: Team Kingdom of the Netherlands – Serie A All-Stars
Donderdag 22 juni 19.30u: Team Kingdom of the Netherlands – Spanje
Vrijdag 23 juni 19.30u: Team Kingdom of the Netherlands – Groot-Brittannië

Goud
In het hol van de leeuw is op papier aartsrivaal Italie de meest geduchte concurrent voor de titel. Twee jaar eerder kaapte de Italiaanse ploeg de titel in Nederland voor de neus van het Koninkrijksteam weg. Dit jaar moet er revanche volgen en na de historische vierde plaats op het WK van 2016 zijn de verwachtingen hooggespannen. Van extra druk of spanning is volgens catcher Dinet Oosting ondanks de hoge verwachtingen geen sprake: “Wij gaan voor niks anders dan goud. Komt daar meer spanning bij kijken? Niet meer dan normaal.. Laten we het gezonde spanning noemen. Spanning die ervoor zorgt dat je het allerbeste uit je zelf kunt halen.”

Oranje opent het EK op zondag 25 juni met een wedstrijd tegen Griekenland en speelt in de groepsfase ook nog tegen Duitsland, Slowakije, Ierland en Litouwen.

Volg Team Kingdom of the Netherlands in aanloop naar en tijdens het EK softbal via honkbalsoftbal.nl, Facebook (KNBSB Nieuws), Twitter (@KNBSB) en Instagram (@softbalnl).

 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017