EK dames 2017

EK Softbal in Bollate ook via live streaming te volgen

EK Softbal in Bollate ook via live streaming te volgen

De Italiaanse bond FIBS heeft laten weten, dat in ieder geval gedurende de laatste drie dagen het EK te volgen zal zijn op internet dankzij de live-streaming door Playo TV. De wedstrijden worden gespeeld van zondag 25 juni tot en met zaterdag 1 juli. De eerste dag worden 5 velden gebruikt in 4 verschillende gemeenten: 2 velden in Bollate en ieder 1 veld in Caronno Pertusella, Rho en Bovisio. Vanaf maandag valt deze laatste gemeente af en na donderdag 29 juni wordt er ook niet meer gespeeld in Rho. De finaledag zaterdag 1 juli voltrekt zich alleen in Bollate.

Team Kingdom of the Netherlands speelt op dag 1 slechts op 1 veld twee wedstrijden tegen Griekenland en Litouwen: om 11.15 uur en om 16.00 uur. Ook op dag 2 staan er 2 wedstrijden op het programma, maar dan moet er na de wedstrijd van 15.45 uur tegen Slowakije verkast worden van Bollate naar Caronno, waar om 20.45 uur aangetreden wordt tegen Duitsland. Op dag 3 volgt om 11.45 uur de laatste poulewedstrijd en die is tegen Ierland. In de avond van dag 3 beginnen al de play-offs en mogelijk moet er dan weer verkast worden van Bollate naar Caronno.

Italië
De Italiaanse gastvrouwen spelen op dag 1 slechts 1 wedstrijd, te weten na de openingsceremonie om 20.30 uur in Bollate. “Play ball!” is voorzien om 21.00 uur tegen Spanje. Op dag 2 spelen de Azzurre twee wedstrijden om 14.00 uur en om 20.45 uur, echter beide op hetzelfde veld in Bollate. Op dag 3 volgt nog hun wedstrijd 4 en dat is al hun laatste poulewedstrijd. Die valt samen met wedstrijd 5 van Oranje: te weten om 11.45 uur. Een wedstrijd minder en niet tussentijds verkassen dus. Dat geldt ook voor de winnaar van hun poule onderweg naar de play-offs in de avond. Een zelf opgemaakt bedje.

Onder leiding van de nieuwe bondscoach Enrico Blatter heeft de Italiaanse ploeg het eigen Toernooi van de Republiek gewonnen door in de finale Jong Italië (U-19) met 7-0 te verslaan in 5 innings. Het toernooi bestond uit 20 wedstrijden, waarvan echter 12 moesten worden gerekend buiten mededinging voor de eindstand.

Frankrijk
De Franse seniorenploeg speelde op dag 1 de enige wedstrijd om 19.00 uur tegen de Italiaanse league club Saronno: die wonnen de Françaises met 2-4. De volgende dag om 14.00 uur moest Frankrijk weer spelen en nu tegen Serie A club Caronno. Ook die wonnen de Françaises met 2-4, maar meteen erna om 17.00 uur speelden Les Bleues tegen Jong Italië en toen ging Frankrijk met 0-11 de boot in.

Dat was pas de eerste voor het toernooi geldige wedstrijd en dus stonden de Franse gasten alsnog op nul. Saronno deed verder helemaal niet mee en Caronno speelde alleen buiten mededinging. Tsjechië koos dan ook ervoor hun seniorenploeg terug te trekken en een U-19 selectie te sturen.

Finale
Tenslotte ging het toernooi dus slechts tussen 4 ploegen: Italië senioren, Italië U-19, Frankrijk senioren en Tsjechië U-19. In die volgorde werd ook de eindstand na 3 wedstrijden ieder gepubliceerd met winstpercentages 1.000 voor nummer 1 en 0.333 voor ieder van de overige teams. Italië startte de finale met de volgende speelsters: Laura Vigna midveld, Marta Gasparotto korte stop, Erika Piancastelli catcher, Priscilla Brandi eerste honk, Giulia Longhi derde honk, Beatrice Ricchi dp, Alice Parisi rechtsveld, Silvia Refrontolotto linksveld, Lara Cecchetti tweede honk en pitcher Ilaria Cacciamani.

Dit is het voorlopige roster van Italië voor het EK met hun leeftijd, die gemiddeld onder de 23 jaar valt:

Mariel Bertossi (19), Lara Cecchetti (24), Ambra Collina (29), Veronica Comar (21), Marta Gasparotto (20), Giulia Longhi (24), Silvia Refrontolotto (27), Laura Vigna (18), Fabrizia Marrone (20), allen van Specchiasol Bussolengo.
Lara Buila (27), Elisa Cecchetti (21), Greta Cecchetti (28), Alice Parisi (23), allen van MKF Bollate.
Ilaria Cacciamani (23), Beatrice Ricchi (23) beiden van Poderi Dal Nespoli Forlì.
Erika Piancastelli (21) van McNeese College.
Alice Nicolini (21) van Saronno.
Priscilla Brandi (24) van Tecnolaser Europa Pianoro.
Maria Lacatena (22) van Pro Roma.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017