EK dames 2017

Koninkrijksteam verslaat Serie A All-Stars

Koninkrijksteam verslaat Serie A All-Stars

Het Koninkrijksteam heeft de eerste oefenwedstrijd op Italiaanse bodem gewonnen.
Foto: Giorgia (Saronno Softball)

In de eerste oefenwedstrijd op Italiaanse bodem heeft Team Kingdom of the Netherlands vandaag een All-Star Team met buitenlandse speelsters uit de Serie A met 2-1 verslagen. Ondanks een valse start en een 0-1 achterstand in de eerste inning bleek Oranje sterker dan een verzameling van topspeelsters uit de Serie A. Verdedigend maakten werpsters Ginger de Weert, Ilona Andringa, Leonella Elizabeth en Rebecca Soumeru een zeer goede indruk.

Een solo homerun op het werpen van startend werpster Ginger de Weert gaf de Italiaanse All-Stars een vroege voorsprong, maar de Weert knokte zich goed terug en stond in haar twee innings naast deze homerun verder geen punten toe en kwam niet in gevaar. In de gelijkmakende eerste slagbeurt liet Britt Vonk zien al in topvorm te verkeren. De Twentse infielder sloeg een tweehonkslag en kon later de gelijkmaker voor het Koninkrijksteam scoren.

Voorsprong
Ilona Andringa nam het werpen in de derde inning over van de Weert stond in haar twee innings slechts een stootslag honkslag toe. De Italiaanse slagploeg had duidelijk moeite met de goede afwisseling in snelheid van pitches van Andringa. In de gelijkmakende slagbeurt leek Oranje een voorsprong te nemen toen Britt Vonk opnieuw hard contact maakte. De Italiaanse tweede honkvrouw kon echter nog net de bal vangen voordat deze richting het hek zou rollen voor een RBI-double. In dezelfde actie sneuvelde Brenda Beers (honkslag) op het tweede honk toen zij net te laat terug was op het tweede honk om een dubbelspel te voorkomen.

In de vijfde inning zette Suka van Gurp het Koninkrijksteam alsnog op voorsprong. Zij sloeg een honkslag en bereikte dankzij een opofferingsstootslag van Brenda Beers het derde honk. Invalster Shareday Christina sloeg van Gurp vervolgens met een honkslag naar het rechtsveld over de thuisplaat.

Winst
In de zevende inning leek de ploeg van bondscoach Juni Francisca de voorsprong uit te breiden toen lead-off Anne Blaauwgeers na een vrije loop, een wilde worp en een gestolen honk met nul uit op het derde honk kwam. Even later, met een uit stond Virginie Anneveld (walk) naast haar op het tweede honk, maar Karin Tuk, Jessie van Aalst en Lindsey Meadows slaagden er helaas niet in om hen binnen te slaan.

Na twee sterke innings van Leonella Elizabeth kreeg Rebecca Soumeru in de zevende inning de taak om de 2-1 voorsprong te verdedigen. Dit deed zij met verve: drie Italiaanse slagvrouwen werden op rij met drie slag aan de kant gezet. De eerste overwinning op Italiaanse bodem was een feit. Laten we hopen dat er nog velen zullen volgen!

Morgen speelt Team Kingdom of the Netherlands opnieuw een oefenwedstrijd. Dan is om 19.30u de nationale ploeg van Spanje de tegenstander.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017